Hopp til hovedinnholdet

Snus under forhuden.

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei dær! Jeg og noen venner skal spille enspretten på fotballbanen, å vi pleier normalt ha stille Oss i ass (bli skutt i rumpa av en fotball) men nå ble vi Enige om å ta det til nye høyder. Denne gangen sa en av kompisene mine at den som går ut først må putte en snus under forhuden på rakkern, og jeg lurer på hva som skjer da, vi tenker å bruke en siberia som da er den sterkeste snusen å bruke, vil det etse opp og vil det bli permanente skader på tissen? Takk for svar på forhånd:)

Besvart 07.05.2019 13:16
 

Svar
Hei gutt 15 år.

Takk for at du skriver til Ung.no!
Det første jeg vil si er at dette er en svært dårlig ide og som absolutt ikke anbefales. Snusen inneholder mange stoffer som virker irriterende på slimhinnene. Under forhuden er det også følsom hud hvor det lett kan oppstå irritasjoner. Det vil derfor antagelig svi veldig.

En dose vil trolig ikke gi permanent skade, men det er ikke dermed sagt at det er greit å gjøre det. Bruk fornuften og ikke utsett hverandre for unødvendig risiko!

Håper dette kan hjelpe deg.
Ønsker deg lykke til!

Vennlig hilsen helsesykepleier.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Fakta om snus

snusboks

Hvordan føles det å snuse? Er det helseskadelig? Hva er aldersgrensen? Hvor lang tid tar det å bli avhengig? Er snus farligere enn røyk? Her får du forhåpentligvis svar på alt du lurer på om snus.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Tobakk
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om tobakk