Hopp til hovedinnholdet

Jeg har snust en stund, men hvorfor begynte plutselig kroppen å skjelve?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei.jeg har snust en stund,å nå begynte hele kroppen å skjelve.hvorfor skjelver jeg? Jeg har en 5 prikker oppi. Plis svar fort

Besvart 12.05.2019 15:11
 

Svar
Hei

Kroppen kan begynne å skjelve hvis du får i deg mer nikotin enn du er vant til.

For eksempel hvis du har brukt snus med færre prikker før og nå har begynt med 5 prikker. Eller hvis du har brukt flere snus i løpet av dagen enn vanlig eller til sammen hatt de lenger inne enn vanlig. Da vil du få i deg mer nikotin og kroppen kan reagere med forgiftningssymptomer så som skjelving, uro, ubehag, kvalme, hodepine, svetting, blekhet og svimmelhet. Tilsammen kaller en disse reaksjonene for nikotinsjokk.

Du sier du har snust en stund. Iblant kan kroppen reagere på snusing med lignende symptomer selvom en ikke har fått i seg mer nikotin enn vanlig. Det kan være hvis en er syk eller sliten, har fått i seg for lite mat og drikke eller at kroppen på andre måter er litt i ubalanse. 

Når kroppen får reaksjoner på grunn av snus går det som regel over etter en liten stund når en lar være å snuse.

Hvis det varer lenge selvom du ikke snuser og du blir bekymret kan du snakke med helsesykepleier på skolen eller ta kontakt med helsestasjon for ungdom. 

 

Vennlig hilsen Tobakksveileder med psykologikompetanse

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fakta om snus

snusboks

Hvordan føles det å snuse? Er det helseskadelig? Hva er aldersgrensen? Hvor lang tid tar det å bli avhengig? Er snus farligere enn røyk? Her får du forhåpentligvis svar på alt du lurer på om snus.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Avhengighet

Jente røyker (colourbox.com)

Bruken av rusmidler og tobakk (nikotin), kan føre til avhengighet. Hva det skyldes, og hvordan det oppleves kan du lese mer om her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Tobakk
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om tobakk