Hopp til hovedinnholdet

Hvor mange ganger kan man røyke hasj før det er skadelig for kondisjonen?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg driver med en utholdenhetsidrett og lurer på om hvor mange ganger man kan røyke hasj før det evt er skadelig for kondisjonen eller generelt kan påvirke idrettsprestasjonene dårlig. Har tenkt å gjøre det cirka 3-4 ganger på et år. Bruker også snus noen ganger, men ikke for ofte. Allikevel har jeg lyst til å satse idrett, men tenker det er greit å prøve ut noen ting

Besvart 12.05.2019 15:20
 

Svar
Hei

Det finnes ikke et konkret tall på hvor mange ganger du kan røyke hasj før det går på bekostning av kondisjonen - folk er ulike, og har ulike fysiske forutsetninger. Generelt er det jo gjerne slik at jo mer du røyker, desto mer påvirker det kondisjonen. Men så sant det kun er snakk om 3-4 ganger i året, er det tvilsomt at dette vil ha noen betydelig innvirkning på kondisjonen overhodet, kanskje med unntak av de første par dagene i etterkant av røykingen. 

På samme måte kan vi ikke si hvor mye snusing påvirker kondisjonen for den enkelte. Det vil også avhenge av hvor ofte en snuser, men mange som snuser synes de merker det på kondisen. Du kan lese mer om effektene av snus på helsa og trening her.

Hilsen RUStelefonen 915 08588
www.rustelefonen.no

i samarbeid med

Tobakksveileder med psykologikompetanse

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er utholdenhet og hva er kondisjon?

utholdehnhetstrening (colourbox.com)

Vi bruker ofte ordene utholdenhet og kondisjon om hverandre. Begge deler handler om evnen til å holde på med en aktivitet over tid. Og det kan trenes opp!

Les mer

Cannabis – hva er hasj og marihuana?

Cannabis (bildet er hentet fra www.colourbox.com).

Cannabis er det mest brukte illegale stoffet i Norge. Cannabis er samlebetegnelse på hasj, marihuana og cannabisolje. Les om hva som er forskjellen, og om stoffene THC og CBD som finnes i cannabis.

Les mer

Fakta om snus

snusboks

Hvordan føles det å snuse? Er det helseskadelig? Hva er aldersgrensen? Hvor lang tid tar det å bli avhengig? Er snus farligere enn røyk? Her får du forhåpentligvis svar på alt du lurer på om snus.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rusmidler
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rusmidler