Hopp til hovedinnholdet

Er det lov å ha med snus på skoletur til Polen?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei jeg skal til polen om noen dager på skoletur, og jeg snuser så jeg lurer på om jeg kan ha snus med på flyet. Jeg skal ha handbagasje med meg og lurer på om jeg blir stoppet i kontroll visst de ser at jeg har snus med meg. Og har de lov og ta snusboksen min?

Besvart 04.06.2019 09:25
 

Svar
Hei

Det er ikke ulovlig å ta med seg snus til EØS-land. Polen er et EØS- land og det er derfor lovlig å ta med seg snus inn i landet. 

En ting som kan variere fra land til land, er aldersgrense for tobakksbesittelse. I noen land er det 18 års aldersgrense for å ha røyk og snus. Hvis du vil vite mer eksakt om aldersgrense anbefaler jeg deg å ta direkte kontakt med ambassaden til landet du skal reise til.

Med vennlig hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fakta om snus

snusboks

Hvordan føles det å snuse? Er det helseskadelig? Hva er aldersgrensen? Hvor lang tid tar det å bli avhengig? Er snus farligere enn røyk? Her får du forhåpentligvis svar på alt du lurer på om snus.

Les mer

Dette kan du ha med deg i håndbagasjen på flyet

Sikkerthetskontroll flyplass (colourbox.com)

Her er råd til deg som skal ut og reise:

Når du pakker: På flyet er det forbudt å ta med flytende væsker og gjenstander som kan forårsake alvorlig skade. Er du i tvil, send det i innsjekket bagasje.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Tobakk
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om tobakk