Hopp til hovedinnholdet

Jeg besilte en kniv og jeg er ikke helt sikker på om de er lovlig i norge

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg besilte en kniv og jeg er ikke helt sikker på om de er lovlig i norge, hva kan skje om den ikke er lovlig? Denne kniven det er snakk om https://www.amazon.com/Gerber-31-002856-Skyridge-AO/dp/B00TZKF5ZG

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Kniven du har bestilt ser ut til å være en springkniv. Det følger av  våpenforskriften § 9 at det ikke er lovlig å ha springkniver i Norge.

Du kan lese om hvilke våpen man kan ta med inn til Norge på toll.no. Der er det også informasjon om hvilke våpen man trenger tillatelse fra politiet for å kunne kjøpe.

Når det er ulovlig å ha slike kniver i Norge, betyr det at det er ulovlig å eie den. (Selv om du bare har den hjemme). Hvis du prøver å importere noe som er ulovlig, så vil det kunne bli stoppet i tollen, og du risikerer i så fall å få en bot for brudd på tolloven og våpenloven.

Hilsen juristen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Går med kniv og våpen

Gutt med kniv (colourbox.com)

Jeg blir truet av en gjeng på skolen, og føler meg aldri trygg når jeg går ute på kveldene. Det føles bedre når jeg har en kniv innenfor beltet, men jeg vet jo at det egentlig er ulovlig. Er det ikke slik?

Og - kan jeg eie en karambitkniv?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Toll
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om toll