Hopp til hovedinnholdet

Kjøpe potenspiller fra USA?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hva blir utfallet om jeg kjøper potenspiller fra USA og disse blir stoppet i tollen? Jeg er 18 år og seksuelt aktiv med min jevnaldrende kjæreste. I perioder det siste året så har jeg slitt veldig med impotens. Jeg har pratet med legen flere ganger, og han sier det samme hver gang, "det er helt normalt". Selvom det er normalt går dette hardt utover forholdet til meg og min kjæreste, så jeg har spurt om resept for Viagra eller andre potensmidler. Dette har jeg blitt nektet flere ganger nå. Etter veldig mye research har jeg funnet en side som selger potensmidler, og er troverdig. Jeg har lest at det er ulovlig å handle det på nett, men sliter med å finne ut hva utfallet blir i tilfelle det skulle bli stoppet i tollen. Er det ulovlig for meg å kjøpe potensmidler fra USA, og kan jeg bli straffet om jeg gjør det?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei.

Det er ikke tillatt å innføre legemidler fra USA.

Selv om et produkt eventuelt selges i USA uten å være legemiddel i USA, vil det være den norske definisjonen av legemiddel som gjelder når produktet ankommer Norge

Forsøk på import av legemidler vil som regel ikke bli straffet med mindre det dreier seg om narkotika, men forsendelsen blir destruert og beløpet du har handlet for erstattes ikke.   

 

Du kan lese mer om innførsel av legemidler på Tolletaten sine nettsider.

Hilsen Tolletatens Infosenter i samarbeid med ung.no.

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Toll
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om toll