Hopp til hovedinnholdet

Har bestilt medisiner på nette. Lov?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Heia! Jeg har bestilt 3 bokser på Puritan's Pride Melatonin 10 mg, 360 capsules, 3 x 120, på Ebay fra USA. Etter å ha lest så skal dette hjelpe på søvn, både på generell basis og for de som trener. Men etter jeg bestilte fikk jeg høre at kosttilskudd og legemidler ikke var å lov å handle fra utlandet uten videre. Men pakken er allerede på vei... Melatonin står ikke oppført som narkotika eller på noen doping liste, men er reseptbelagt stoff i Norge har jeg lest. Så vet jeg ikke om 10 mg gjør at det kanskje at det regnes som noe sterkt stoff(?). Så er jeg redd hvilke konsekvenser dette kan få for meg nå? Noen jeg kan gjøre for å varsle selv om denne pakken eventuelt?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
 

Hei.

Når du handler varer fra utlandet er det en fordel at du sjekker om produktet har noen restriksjoner ved innførsel før du bestiller.

Det er dessverre ingen angremuligheter etter at varen er sendt fra avsender, med mindre du får avsender til å tilbakekalle sendingen før den ankommer til tollbehandling i Norge. ( Hvilket vi tror vil være vanskelig )

 

I tillegg vil vi anbefale at forbrukere generelt er forsiktige med å handle legemidler på nettet, fordi en stor andel av ?apotekene? driver ulovlig. Faren er stor for at legemidlene er falske og ikke inneholder det som står på pakningen. Dosene kan være for lave slik at man ikke oppnår effekt, eller for høye med risiko for alvorlige bivirkninger

 

Du kan lese mer om import av legemidler og hva som vil skje med sendingen din på nettsidene til Legemiddelverket.

 

Hilsen Tolletatens Infosenter i samarbeid med ung.no.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ikke kjøp piratkopier!

Piratmedisin (colourbox.com)

Når du kjøper en piratkopi kan du være med på å støtte organisert kriminalitet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Toll
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om toll