Hopp til hovedinnholdet

Kan posten sjekke hva jeg sender i en pakke til utlandet?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg skal sende en pakke til India, men vil de som jobber i posten spørre hvorfor jeg sender pakken, og hva slags relasjoner jeg har, med de jeg sender til? Vil de undersøke hva som er inni pakken og sånt? Jeg skal sende noen klær og noen penger. Kan de stoppe det? Hva kreves for å sende inn en pakke og må jeg være over 18? Kan dere fortelle om priser for å sende pakken også? Om frimerker ogsånt?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

 

Aldersgrenser, priser, frimerker, om det er spesielle varer som ikke går å sende med posten og hva de eventuelt kommer til å spørre om er det posten som kan svare på. For denne informasjonen må du kontakte posten her.

 

Både vi i Tolletaten og posten/eventuelt annet fraktselskap kan åpne pakken for kontroll når du sender den til utlandet. Når du kontakter posten vil de hjelpe deg med hva du skal fylle ut for å sende pakken. Her må du blant annet oppgi hva pakken inneholder. Pakken kan bli stoppet dersom du sender noe som ikke er lov å sende. Husk at hvis du sender kontanter som tilsvarer over 25000 norske kroner så må dette deklareres til oss først. Les mer om det her.

 

Du og eventuelt den du sender pakken til i India bør også høre med tollmyndighetene i India hva slags regler som gjelder der. Det kan være at enkelte varer er forbudt å importere der eller at mottaker vil måtte betale avgifter til India for å motta pakken.

 

Hilsen Tolletatens Infosenter i samarbeid med ung.no.

 

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Når er du gammel nok?

Tar lappen (colourbox.com)

Du har egne rettigheter fra du er født, for eksempel retten til å ha et navn og statsborgerskap. Her finner du en liste med oversikt over en del viktige aldergrenser for når du er gammel nok - fra 0 til 24 år.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Toll
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om toll