Hopp til hovedinnholdet

Innførsel av alkohol og tobakk

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei, når man skjuler kvote inni en leketøy, ja skjuler den sånn at han håper på å ikke bli oppdaget ved kontroll. Hvis de oppdager den ved kontroll, kan man bli Anmeldt for det eller få høyere forenklet forlegg eller skjer det ingenting og alt går som vanlig eller hva skjer??? I følge hvilken lov??

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg tolker spørsmålet ditt slik at det er snakk om å ta med alkohol og tobakk tilbake fra utlandet når du har vært ute og reist. Og videre slik at det er snakk om at man ikke har tatt med mer enn det som er tillatt, men likevel har skjult dette inne i et leketøy. 

Dersom du ikke har tatt med mer enn det som er lovlig, skal det ikke ha noe å si om du har skjult dette inni et leketøy. Hvis man oppdager dette ved kontroll, vil det samtidig kunne slås fast at mengden av det du har med deg ikke er i strid med reglene og at du ikke har brutt loven.

 Du kan lese mer om hvilke regler som gjelder for innførsel av alkohol og tobakk i artiklene jeg har lagt med i svaret mitt til deg. Du kan også lese mer om dette på Tolldirektoratets sider, hvor du også finner lenke til lovverket.

Det er altså mengden som har betydning. Hvis du har tatt med mer enn du har lov til, og forsøkt å gjemme dette, så får du ikke noen strengere straff pga at du har prøvd å gjemme det.

Hilsen Juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Tollkvote for alkohol og tobakk når du reiser til Norge

Flasker (colourbox.com)

Hvis du er gammel nok, kan du ta med deg en avgiftsfri alkohol- og tobakkskvote når du har vært i utlandet.

Les mer

Alkoholloven

Forbudsskilt med alkohol (colourbox.com)

Alkoholloven skal være et virkemiddel for å forsøke å begrense de skader som overdreven bruk av alkohol kan føre til.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Toll
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om toll