Hopp til hovedinnholdet

Jeg har lyst på triksekniv. Kan jeg bestille fra utlandet?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg har lyst til å kjøpe en "Triksekniv" men vet at det er ulovlig å ha en kniv uten tillatelse av politiet osv.. men kan jeg kjøpe en falsk helt ufarlig kniv som denne her : https://www.wish.com/product/5af114c66d5bf52bc84aa3ae og hvis det ikke er lovlig fordi den ligner for mye på en ekte kniv, kan jeg ha denne her istedet? https://www.wish.com/product/5b3378befb24d9221f0fb434 Begge to er "Blunte" eller ikke skarpe da. Dessuten har jeg bare lyst til å trikse med den hjemme, kommer ikke til å gå rundt i offentlighet med den.

Besvart 03.09.2018 15:12
 

Svar
Hei

Enkelte knivtyper (som blant annet springkniver, stillettkniver og batangakniver) og kniver som anses som voldsprodukter (våpenforskriften § 9 - «andre tilsvarende særlig farlige gjenstander uten aktverdig formål og som fremstår som voldsprodukter»), faller inn under våpenlov og -forskrift og er forbudt innført.

Våpenlov med forskrift er politiets regelverk, og vi anbefaler at du kontakter lokalt politidistrikt for en avklaring dersom du er i tvil om en bestemt kniv er lovlig eller ikke; se www.politi.no/kontakt_oss/.

Du kan lese mer generelt om slik import her: www.toll.no/.../vapen/kjop-av-vapen-i-utlandet/

Hilsen Tolletatens Infosenter i samarbeid med ung.no.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Går du med kniv?

Har du tenkt hva du vil gjøre om du kommer i en situasjon der du kan bli fristet til å bruke kniven? Eller hvilke konsekvenser det kan ha for deg og de rundt deg?

Les mer

Kan jeg eie kniver og andre voldsprodukter?

Kniv (colourbox.com)

Hva er lov å eie, og kan jeg ha en kniv kun for trening?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Toll
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om toll