Hopp til hovedinnholdet

Hva er straffen for å bestille en batong?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

hei, er en gutt på 14 år og bestilte batong. foreldrene mine vet ikke om dette. hva kan straffen være hvis jeg blir tatt i tollen

Besvart 03.10.2018 12:34
 

Svar
Hei,

Ved import fra utlandet vil det være avgjørende om nevnte produkt anses som et voldsprodukt og eventuelt kan være forbudt i henhold til Våpenforskriften. lovdata.no/dokument/SF/forskrift/2009-06-25-904

«Det er forbudt å erverve, eie eller inneha elektrosjokkvåpen, pepperspray og andre selvforsvarsmidler med tilsvarende virkning, springkniver, batangakniver, stiletter, slåsshansker, batonger, karatepinner, kastestjerner, blåserør for utskyting av piler eller andre gjenstander, spretterter eller andre tilsvarende særlig farlige gjenstander uten aktverdig formål og som fremstår som voldsprodukter».

Alt som kommer til Norge risikerer å bli kontrollert. Da vil det bli beslaglagt og du vil bli anmeldt til politiet som avgjør hva slags straff du vil få.

Hilsen Tolletatens Infosenter i samarbeid med ung.no.

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Går med kniv og våpen

Gutt med kniv (colourbox.com)

Jeg blir truet av en gjeng på skolen, og føler meg aldri trygg når jeg går ute på kveldene. Det føles bedre når jeg har en kniv innenfor beltet, men jeg vet jo at det egentlig er ulovlig. Er det ikke slik?

Og - kan jeg eie en karambitkniv?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Toll
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om toll