Hopp til hovedinnholdet

Forstår ikke reglene for toll, bor i England reiser ofte hjem til Norge

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei, jeg studerer i utlandet eller mer presist i England. Jeg startet 2året nå (tar 3år, bachelor), og lurer på dette med toll/moms i forbindelse med jeg krysser grensene så ofte. Jeg har lyst på den nye apple watchen som kom nå, men grensen for å krysse Norge er jo i utgangspunktet 6000kr før moms. Jeg skal hjem i juleferien (og sommer). Vil det si at dersom jeg vil kjøpe den i England må jeg betale moms til Norge når jeg krysser grensen, eller gjelder det noe annet ettersom jeg skal hjem i ferien bare? (Har jo noen andre ting, så med en apple watch til rundt 5k blir det jo fort over 6k totalt) Synes jo det er veldig tullete å motta tenke på slikt, selvom jeg skjønner reglene gir mening får når man er på ferie. Så er det slik at jeg må momse av denne på grensen? (hvis jeg må det, må jeg vente med å kjøpe den til jeg er i Norge. Prisen er jo ca. lik, men håpet kanskje det var noen unntak eller noe slikt)

Besvart 05.10.2018 08:53
 

Svar
Hei

Hvis du er fast bosatt i England og kjøper den og bruker den i England kan du ta den med som reisegods(uten å fortolle det) når du reiser på ferie til Norge.

Hvis du tar den med for at den skal bli igjen må den fortolles hvis den overstiger verdigrensa som er 6000kr.
Hilsen Tolletatens Infosenter i samarbeid med ung.no.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ung.no - oppslagsverket for deg som er ung

Skjermdump ung.no juni 2018

Ung.no er det offentliges informasjonskanal for ungdom. Her får du svar på det du lurer på. Nettstedet er drevet av Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir).

Les mer

Toll på varer bestilt fra utlandet

Toll

Kjøper du varer fra en utenlandsk nettbutikk må du som regel betale merverdiavgift når varen kommer til Norge. Kjøper du klær må du også betale toll. Lær å regne ut her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Toll
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om toll