Hopp til hovedinnholdet

Tenker å bestille Minoxidil 5% fra ebay, vil det få problemer i tollen?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en gutt på 20 år. Jeg tenker å bestille Minoxidil 5% fra ebay, det er minoxidil til 6 måneders forbruk og kommer fra USA. Det jeg lurer på er om jeg kommer til å få noe problem med tollen? Jeg vet at de selger det reseptfri i apotekene her i Norge, men prisene er skyhøye så jeg ønsker å bestille fra USA. Er det ulovlig å bestille dette? Hva risikerer jeg hvis dette er ulovlig, bot, rulleblad eller at de bare konfiskerer det?

Besvart 09.01.2019 14:08
 

Svar
Hei,

Privatpersoner kan bare importere legemidler fra EU/EØS-land som er reseptfrie, godkjent i Norge og med norsk pakningsvedlegg og tekst på pakningen. I praksis betyr det at det er svært få legemidler du kan handle på nett fra utlandet. Les mer her.

Legemiddelverket har ansvaret for reglene om import av legemidler. Les mer om import av legemidler på Legemiddelverkets nettsider:

Dersom du bestiller ulovlige legemidler vil du kunne risikere at de blir destruert eller at de blir beslaglagt og anmeldelse. Det kommer an på innholdet.

Hilsen Tolletatens Infosenter i samarbeid med ung.no.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Toll på varer bestilt fra utlandet

Toll

Kjøper du varer fra en utenlandsk nettbutikk må du som regel betale merverdiavgift når varen kommer til Norge. Kjøper du klær må du også betale toll. Lær å regne ut her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Toll
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om toll