Hopp til hovedinnholdet

Avgifter ved import av bil

Jente 18 år
 

Spørsmål

hei, jeg er på utveksling i USA og har mulighet til å kjøpe en bil ganske billig (en bil som koster ganske mye i Norge). så det jeg lurte på var om dere vet hvor mye det koster å importere bil fra USA, eller om dere vet hvilke nettsider jeg kan bruke for å lese meg opp på dette? jeg har lest på forskjellige nettsider, men de fleste sier forskjellige ting. håper dere kan hjelpe meg, takk på forhånd.

Besvart 08.05.2019 12:43
 

Svar
Hei

Når du importerer en bil fra utlandet er det kun ved fortolling av bilen ( dvs. betaling av moms ) hvor du er i kontakt med Tolletaten. Momsen vil være 25 % av bilens verdi inklusiv fraktkostnader til Norge.

I tillegg skal det betales engangsavgift for å få bilen registrert, dette ivaretas av Skatteetaten og du finner mer informasjon om import av bil og en egen kalkulator som beregner avgiftene på deres nettside.

 

 

Hilsen Tolletatens Infosenter i samarbeid med ung.no.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ung.no - oppslagsverket for deg som er ung

Skjermdump ung.no juni 2018

Ung.no er det offentliges informasjonskanal for ungdom. Her får du svar på det du lurer på. Nettstedet er drevet av Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir).

Les mer

Toll på varer bestilt fra utlandet

Toll

Kjøper du varer fra en utenlandsk nettbutikk må du som regel betale merverdiavgift når varen kommer til Norge. Kjøper du klær må du også betale toll. Lær å regne ut her.

Les mer

Dette må du vite når du skal kjøpe bil

Kjøpe bil? (ung.no)

Skal du kjøpe din første bil, men lurer på hva du må huske på? Ta det med ro! Vi har tipsene du trenger.

Hvis du setter av god tid på undersøkelser før kjøp, minsker du risikoen for problemer etter at du har kjøpt bilen. Vi forklarer deg hva du bør bruke tid på.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Toll
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om toll