Hopp til hovedinnholdet

Han er lei av å spille fotball, men vet ikke hvordan han skal si det til foreldrene og treneren

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en gutt på 14 år og har spillt fotball helt siden jeg var 5. I det siste har jeg syntes fotball ikke er noe og er litt kjedelig og stress. Har ikke lyst til og si til foreldrene mine att jeg skal slutte og vil heller ikke si det til treneren.Jeg spiller midt back (sweeper) (Må ha kraftig kropp og bra bein bygning) og treneren min sier så SYKT mye positivt om meg. Hver gang han sier det får jeg veldig dårlig selvtillit fordi egentlig vil jeg jo slutte. Jeg gleder meg ikke til noen av treningene eller kampene og vill egentlig skulke .I sommer feika jeg en skada i kneet som faktisk ble veldig alvorlig ( Vet det var dumt ). Måtte på rønken 2 ganger også måtte jeg gå med støtte bandasje. Vi har bare 3 kamper igjen men har ikke lyst til og spille på noen av dem , Og hvis vi vinner alle tre kommer vi til turnering i Bodø og da er sesongen over for i år. Er ellers mye i fysisk aktivitet eller som fjell gåing og fysak på skolen. Hva syns dere jeg skal gjøre? Har 3 treninger i uka.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

For å ta en ting av gangen. Det at du holder deg i fysisk aktivitet er bra og viktig. Det er god forebygging og opprettholdelse av god helse videre i livet. Når det er sagt, så er din psykiske helse vel så viktig som din fysiske. Så vidt jeg forstår spiller du fotball, men du har egentlig ikke lyst, du blir faktisk bare stressa og driver med det bare fordi noen andre ønsker at du skal drive med det fordi du er god. Stemmer det? Vel, i så fall er det på tide å gjøre det duhar lyst til. Jeg kan forstå at det er veldig vanskelig å ta det opp med foreldene dine, og at du er redd for å skuffe dem, men det skal du ikke være. Det er deg det handler om, og det du har lyst til for deg. Forsøk å snakke med foreldrene dine og fortell dem hvordan du føler det. Om det er vanskelig å starte en samtale med dem kan du kanskje enten skrive et brev til dem der du forklarer dem situasjonen. Omtrent som du har gjort her. Alternativt kan du be om hjelp fra for eksempel helsesøster på skolen din. Fortell henne om situasjonen, og be henne hjelpe deg å fortelle det til foreldrene dine.

Når det gjelder treneren din, så har du i og for seg ikke noe ansvar for han. Det går an å si takk for hjelpen og støtten, men at du nå ønsker å ta en pause fra fotballen da du er i ferd med å bli lei.

Igjen, din psykiske helse er vel så viktig som din fysiske helse. For meg høres det ut som at det du driver med å mange måter er direkte skadelig for din psykiske helse. Du har lov å si ifra. Det er å ta vare på seg selv, hele seg!

Jeg ønsker deg lykke til!

Hilsen

Camilla (helsesøster)

i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Idrett = Engasjement

Fotballspiller (colourbox.com)

Visste du at hovedårsaken til at ungdom driver med idrett, er at det er gøy? Visste du at all idrettsungdom er medlem av bevegelsen ”engasjert ungdom”? Engasjert ungdom skal sette dine ønsker og meninger på dagsorden!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Trening og idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om trening og idrett