Hopp til hovedinnholdet

Vi ble tatt for å drikke alkohol på en fotballsamling. Kan klubben kreve at vi betaler for samlingen når vi ikke har skrevet under på en kontrakt?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

hei. i forbindelse med fotballsamming i tyrkia i sommer, ble jeg og enkelte venner på laget tatt i å drikke alkohol på turen. det står i spillerkontrakten som vi hadde fått utdelt for sesongen tre måneder i forkant av samlingen, at dette lovbruddet på kontrakten ville kunne føre til at samlingen måtte betales for på egenhånd. situasjonen er derimot slik at klubben aldri fulgte opp denne kontrakten videre, og ingen av oss som ble tatt i å drikke har skrevet under på spillerkontrakten. kan vi da bli tvunget til å betale for samlingen når vi ikke har skrevet under på en slik kontrakt?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for ditt spørsmål!

Jeg er ikke jurist, så kan ikke gi deg en juridisk vurdering på dette dessverre.

I utgangspunktet tenker jeg at dere kan måtte betale for turen. Selv om dere ikke hadde signert kontrakten visste dere hvilke regler som gjalt for turen. En muntlig avtale er i utgangspunktet like bindende som en skriftlig. Det er likevel ikke sikkert at klubben vil kreve dette, og dere kan selvsagt prøve dere på å si at dere ikke har lyst til å betale (bestride kravet).

Jeg tenker at dette er en diskusjon dere må ta med klubben og komme til en enighet.

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til!

 

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Trening og idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om trening og idrett