Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg bli bedre i håndball?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg går på handball, er ikke en av de beste på laget. Jeg har ikke lyst å satse på handball når jeg blir eldre, men jeg har lyst til å bli god. Jeg er ikke en så god del av laget føler jeg. Når vi spiller kamper føler jeg at jeg er kjempe dårlig å ødelegger for dem andre på laget. Hvordan skal jeg bli bedre? Og så trenger jeg tips til å få bedre trenings motivasjon.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt, og beklager at du har måttet vente så lenge på svar! Det er flott at du spiller håndball, og det gjør jo ingenting at du ikke vil satse på håndball. Alle spillere på et lag er ikke like gode, sånn vil det alltid være. Men det er veldig viktig for laget at alle er med, uansett om man er blant de beste eller ikke, sånn at det faktisk blir et lag.

Når det gjelder hvordan du kan bli bedre i håndball, så må du rett og slett trene på det. Og så handler det litt om å tørre å feile. Trening med laget er jo en fin mulighet til å bli bedre, og der gjør det jo ingenting om man gjør noen feil. For å bli bedre kan man også trene egentrening, enten alene eller sammen med et par andre. Ferdigheter du kan øve på er

- kast og mottak (bruk en vegg, eller kast til hverandre)

- Skudd fra ulike vinkler

- Finter og vendinger

Du kan også trene ferdigheter som spenst, styrke og hurtighet. Dette kan du få tips til i artiklene under. Håndballforbundet har også en side med videoer og tips til hva man bør trene på som håndballspiller. Sjekk den ut her.

Men det viktigste av alt er jo at du har det gøy med håndballen. Lagidrett handler først og fremst om å ha det gøy med venner samtidig som man er i aktivitet. Så et siste tips er å prøve å fokusere på det, fremfor hvor god du er. Dette kan du også bruke som en motivasjonsfaktor. Du vil nok også merke at du får mer motivasjon hvis du trener litt egentrening og blir litt sikrere på ting på banen.

Jeg legger også ved en artikkel med flere tips til treningsmotivasjon.

Lykke til!

 

 Hilsen fysioterapeuten, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik får du motivasjon til å trene

Knyter skolissene (colourbox.com)

Har du lyst til å trene, men mangler motivasjonen til å komme i gang? Ta en kikk på denne artikkelen og se hvordan du kan få motivasjon.

Les mer

Styrketrening du kan gjøre hjemme

Hjemmetrening (ung.no)

Å trene styrke har mange positive effekter. Økt muskelstyrke strammer opp, og gjør oss i stand til å takle mange av hverdagens oppgaver bedre. Det kan også være med på å forebygge skader, både innen idrett og ellers.

Les mer

Hurtighetstrening

sprint (colourbox.com)

Hurtighet er en persons evne til å forflytte seg raskest mulig over en kort distanse. Les hvordan du kan trene hurtighet.

Les mer

Spensttrening

spensttrening (colourbox.com)

Spenst er en persons evne til å hoppe høyt eller langt, med eller uten tilløp. Noen eksempler på idretter som krever god spenst er skihopp, friidrett (spesielt tresteg, lengde- og høydehopp), volleyball, basket og turn.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om idrett