Hopp til hovedinnholdet

Hva kan jeg finne på etter skolen?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg er veldig lei av hverdagen min, føler jeg ikke gjør noe fornuftig. Hver dag så står jeg opp kl halv 7 og drar på skolen, etter en lang skoledag kommer jeg hjem i 4 tiden, siden jeg bor langt borte fra skolen. Jeg har mye buss skifte, og jeg blir veldig sliten. Når jeg kommer hjem spiser jeg middag, så går jeg opp og sover noen timer, siden jeg sliter med søvn om natta. Når jeg står opp gjør jeg ikke noe, noen ganger må jeg kanskje øve til prøver eller lignende. Jeg leter etter ting å gjøre etter skolen, har dere noen tips?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg tenker at det er lurt  at du ikke legge seg etter skoledagen. Det går utover søvnen din på natten. Nattesøvnen er viktig for at du skal ha energi til å gjøre noe etter skolen.  

Det å være sammen med venner etter skolen er en fin aktivitet. Trene er også bra. Det å gå fast i svømmehallen en dag i uken, eller være medlem av en sportsklubb. Finn ut hva du liker eller ønsker å lære deg. Se på kommunens hjemmesider om det er noen lag eller andre aktiviteter som du kan være med på.

Finn ut hva du ønsker å gjøre med fritiden din. Det du liker. Fotball, yoga, male, musikk, å være med i en dansegruppe eller kor. Det er mange muligheter for å få venner og få gode opplevelser.

Ønsker deg lykke til.

 

 

 

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva gjør man når man kjeder seg?

Jente foran PC kjeder seg. (www.colourbox.com)

Alle kjeder seg fra tid til annen. Det er helt normalt, selv om det kan være grusomt kjedelig å kjede seg!

Skrevet av ungdomsjournalist Amalie.

Les mer

Min fritid: Sang og musikk

Johanna

Johanna (18) fra Lenvik i Troms synger masse på fritiden, hun har en nydelig stemme og er vant til å opptre foran et publikum. Ung.no har intervjuet henne om hvordan det er å ha sang som fritidsaktivitet.

Av Amalie, ungdomsjournalist, ung.no

Les mer

Min fritid: Dans

Danser (colourbox.com)

Bare 15 år gammel reiste Nishino alene fra hjemmet sitt Osaka til Sveits, uten å kunne annet enn japansk. Det eneste hun var sikker på var at hun ville danse.

Av Christina, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

Søvn er viktig!

Trøtt jente (colourbox.com)

Mye trøtt og sliten? Irritabel og ukonsentrert også kanskje? Du er ikke alene om det. Som regel skyldes det rett og slett for lite søvn. Husk å skru av alle skjermer en time før du legger deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag