Hopp til hovedinnholdet

Alle i klassen går på en eller annen slags type sport utenom meg.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på snart 15. Alle i klassen går på en eller annen slags type sport utenom meg. Jeg gikk på håndball på barneskolen, men mistet interessen og sluttet. Så begynte jeg på dans på barneskolen/ungdomsskolen, men mistet litt interessen for det også. Jeg vil gjene trene på et treningssenter eller begynne på en ny sport (i oslo, som ikke er altfor dyr) men vet ikke helt hvilke sporter man kan begynne på som en nybegynner i en alder av 15 år. I fotball og håndball f.eks. må man jo begynne i tidlig alder. Jeg har også prøvd å få med noen jenter i klassen til å ville bli med å trene på treningssenter, men alle er opptatte og har «sin sport» som de driver med. Jeg vil bare få bedre kondis og bli sterkere, men mister litt motivasjonen til å trene når jeg må gjøre det helt alene. Jeg vil jo helst begynne på en sport med en venninne, og ikke alene fordi jeg er litt sjenert men nå har jeg vel innsett at jeg bare må gjøre det alene uansett.

Besvart 15.10.2018 08:26
 

Svar
Hei Jente, 15 år!

Takk for at du skriver til oss. Så bra at du har lyst å begynne med en idrett, fysisk aktivitet er kjempeviktig. Det er litt vanskelig å vite akkurat hvilken sport som vil passe deg best. Mulighetene er mange, og vi er så forskjellige på hva vi liker. Det viktigste er at du synes det er gøy!

Jeg vil anbefale deg å sjekke ut tilbudene de har i nærområdet ditt og se om det er noe som frister. I noen klubber har de gratis prøvetimer sånn at du kan teste ut ved å være med på noen treninger. Du skriver også at du kan tenke deg treningssenter. Der er det jo mye forskjellig du kan trene, da de har ulike timer du kan delta på. Da vil det være mange folk der, og kanskje det hjelper på motivasjonen din når du skriver at du ikke vil trene alene? Plutselig blir du kjent med nye på senteret også, som kanskje kan bli en ny treningsvenninne.

Jeg legger ved noen artikler og trening og motivasjon som jeg håper kan være til nytte for deg.

Lykke til med treningen!

Hilsen fysioterapeuten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Tren og ha det gøy!

Jente jogger (colourbox.com)

Her finner du råd for hvordan du kan finne glede ved bevegelse og aktivitet, enten du er vant til å trene eller ikke.

Les mer

Slik får du motivasjon til å trene

Knyter skolissene (colourbox.com)

Har du lyst til å trene, men mangler motivasjonen til å komme i gang? Ta en kikk på denne artikkelen og se hvordan du kan få motivasjon.

Les mer

Styrketrening du kan gjøre hjemme

Hjemmetrening (ung.no)

Å trene styrke har mange positive effekter. Økt muskelstyrke strammer opp, og gjør oss i stand til å takle mange av hverdagens oppgaver bedre. Det kan også være med på å forebygge skader, både innen idrett og ellers.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Trening og idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om trening og idrett