Hopp til hovedinnholdet

Muskler som krymper etter trening. Hva er galt?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei.jeg føler at musklen min har krympa jeg har trent veldig hard har dere noe tips noe Pulver eller capsler jeg kan ta Vist jeg skal begynne på steorider tar det fort å få veldig stor biceps da å må jeg kjøpe steorider med en gang det blir tomt eller kan jeg bare bygge opp stor muskler så slutte på det igjen ?????

Besvart 12.10.2018 14:25
 

Svar
Hei

Godt spørsmål.

Veldig godt gjort at du har trent i det siste, men synd at du ikke merker den effekten i musklene dine. Når du trener generelt sett bryter du ned muskelen, og den trenger derfor tilstrekkelig næringsrik mat for å bygge seg opp igjen. Hvis du vil at alle muskelcellene dine skal vokse er det uansett viktig at du trener noen økter med litt lavere intensitet men med mer utholdenhet, da dette vil gjøre at du aktiverer flere muskelceller enn om du kun trener hardt.

Det er mye du kan gjøre når det kommer til å bygge kroppen din i den alderen du er i nå, så om du ønsker å bygge store muskler vil du få god effekt dersom du ikke bare spiser riktig, men også nok mat til riktig tid før og etter trening.

Det er mange som tenker at de bare vil bruke steroider i en kort periode, men innser at det ikke går. Bruk av steroider og piller er en kortvarig strategi, som du vil være nødt til å bruke over tid for at de resultatene du vil ha skal vare. Det kan da være snakk om flere år. Det er bedre for deg at du har en kropp du kan være stolt av som ikke faller sammen fordi du ikke har tilgang på steroider, som du faktisk kan starte å jobbe målrettet mot allerede nå.

Husk å variere treningen din ift øvelser, belastning med vekt, repetisjoner og lignende. Dette er ikke bare viktig helsemessig, men også for at du skal få ønsket effekt av treningen din. For hver dag du legger ned er du et steg nærmere målet ditt, husk det. Ta ting steg for steg. 

Dersom du vil snakke anonymt om doping og/eller trening kan du ta kontakt med Dopingkontakten på chat (www.antidoping.no/dopingkontakten) eller tlf (80050200)

 Hilsen Dopingkontakten
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Bivirkninger av anabole steroider

trening (colourbox.com)

Det er ikke ukjent at anabole steroider kan gi en rekke negative bivirkninger. Her får du en oversikt over hvilken konsekvens dopingbruk kan ha, både fysisk og psykisk.

Les mer

Styrketrening

Jente løfter kettlebell (www.colourbox.com)

I denne artikkelen kan du lese om hvorfor styrketrening er bra og få tips til ulike måter å trene styrketrening på. Det er viktig med god teknikk når man trener styrke.

Les mer

"Fit", "ripped", eller markert - men ikke nødvendigvis sunn

Markerte muskler og sixpack er ikke synonymt med god helse. Her kan du lese hvorfor.

Les mer

Når kommer resultatene av treningen?

Jente tøyer ut etter trening (colourbox.com)

Mange lurer på hvor raskt man kan se resultater og oppleve effekt av trening. Det er ikke noe fasitsvar på dette og det avhenger blant annet av gener, hva man trener og kosthold.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Trening og idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om trening og idrett