Hopp til hovedinnholdet

Jeg har flyttet til et nytt sted og har ingen å være med på fritiden.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg har startet på ny skole og gått her i 8 uker, og føler ikke at jeg passer inn. Jeg har ingen å være med på fritiden, jeg blir oversett og baksnakket. En gutt ropte hore og løs. Jeg orker ikke mer, det eneste jeg gjør er å sitte hjemme hver dag. Jeg orker ikke livet mer og vil ta det slutt, har kutta meg over hele låret. Bup har avslått søknaden så jeg er dømt til døden

Besvart 01.12.2018 15:13
 

Svar
Hei jente 16 år

Takk for at du skriver til oss i Ung.no og forteller til oss hvor vanskelig det er å være ny på et sted. Jeg forstår at du kan føle deg både ensom og utenfor!

Det å flytte til nytt sted er vanskelig for de fleste. Man må finne seg nye venner, bli kjent på skolen og kanskje også finne noe å drive med på fritiden. Det kan være både tidkrevende og sårt.

Dersom noen snakker stygt til deg på skolen så si fra! Snakk med læreren din. Det er ikke greit å rope stygge ting til andre.

Når du sier du har kuttet deg på låret så tenker jeg at det er et uttrykk for hvor vanskelig det er for deg akkurat nå.

Har du noen du kan snakke med?

Det å snakke med noen kan være til stor hjelp og man vil føle seg mindre alene. Du kan også snakke med helsesøster på skolen din eller på helsestasjon for ungdom.

Har du noe interesser på fritiden som du kan undersøke nærmer der du bor? Noe annet du liker å gjøre som kan avlede vonde tanker og følelser?

Du er slettes ikke dømt til døden! Det går an å få hjelp annet sted og det går an å søke til BUP igjen. Ikke gi opp!

Jeg legger ved noen artikler til deg som kan være til hjelp for deg å lese.

Håper du får det bedre snart!

 

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Om selvfølelse og hva du kan gjøre for å bedre den

Gutt i en eng (colourbox.com)

Selvbildet og selvfølelsen påvirkes av mange forskjellige forhold. Når du vet mer om hva som påvirker selvfølelsen din, kan du også jobbe med å gjøre den bedre.

Les mer

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å ha det vondt. Selv om alt føles svart finnes det løsninger på mer enn du tror. Har du ingen å prate med, må du ikke være redd for å oppsøke profesjonell hjelp.

Les mer

Depresjon og negativ tenkning

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Min fritid: Tegning

Hannah tegner.

Ung.no har intervjuet Hannah (15) fra Lenvik i Troms om det å ha tegning som hobby.
Av Amalie, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

Min fritid: Sang og musikk

Johanna

Johanna (18) fra Lenvik i Troms synger masse på fritiden, hun har en nydelig stemme og er vant til å opptre foran et publikum. Ung.no har intervjuet henne om hvordan det er å ha sang som fritidsaktivitet.

Av Amalie, ungdomsjournalist, ung.no

Les mer

Min fritid: Dans

Danser (colourbox.com)

Bare 15 år gammel reiste Nishino alene fra hjemmet sitt Osaka til Sveits, uten å kunne annet enn japansk. Det eneste hun var sikker på var at hun ville danse.

Av Christina, ungdomsjournalist ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Deprimert
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om deprimert