Hopp til hovedinnholdet

Er så uheldig å blitt overtrent. Må sannsynligviss holde meg i ro en stund. Men det jeg lurte på var hvor skadelig er det å drikke alkohol? Mens man er overtrent?

Jente 18 år
 

Spørsmål
Hei! Er ei jente som driver med langrenn, og er så uheldig å blitt overtrent. Må sannsynligviss holde meg i ro en stund. Men det jeg lurte på hva hvor skadelig er det å drikke alkohol? Mens man er overtrent, vil de ta lengre tid å bygge seg opp igjen? Mener ikke å drikke seg helt " drittings" men sånn at man kommer i godt humør rett og slett, brisen. Hvor skadelig er dette ?
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei
Å drikke litt en gang eller to har nok ingen stor negativ betydning, men å drikke ofte og feste hardt vil jeg ikke anbefale deg (men det er nok ikke aktuelt for deg heller, slik jeg forstår deg).  Kroppen din trenger jo å restitueres, og alkohol er jo noe som belaster kroppen mer enn å bygge den opp. 

Kanskje det å slappe av, ha det gøy med venner, være med på fest og legge treningsfokuset litt til side en liten stund kan hjelpe deg til å koble helt ut, for så å komme deg godt tilbake igjen etter en nødvendig pause, og da ha både motivasjon og treningspotensiale på plass igjen.

Lykke til med restitusjon og tilbakekomst.
Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Trening og idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om trening og idrett


Quiz: Hva vet du om sigaretter?

Hva er aldersgrensen på røyk?