Hopp til hovedinnholdet

Er det rart å være trener for noen på sin egen alder?

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har nettop blitt trener for et lag som er på samme alder som meg selv. Jeg har startet helt greit men jeg føler at alle bare tenker at jeg er dårlig å at jeg bare blir ledd av. Jeg tenker for meg selv at andre bare sitter å ler når de hører at jeg er trener for et juniorlag i så ung alder. Burde jeg tenke slik. Jeg sliter også med å finne nye øvelser har du noe tips?

Besvart 11.02.2019 18:52
 

Svar
Hei

Så flott at du har blitt trener for dette laget! Mange av trenerne du ser på toppnivå i dag har startet trenerkarrieren sin tidlig, og det at du er i gang nå er jo flott. Denne erfaringen vil du ha masse nytte av fremover!

Jeg skjønner at du tenker en del på hva andre kanskje tenker, det er helt naturlig, og vi mennesker har et veldig behov for å bli likt og akseptert av de andre. Men jeg tror faktisk heller at folk vil være imponert over deg enn at de ler av deg. Og når alt kommer til alt, er jo spillerne mer opptatt av å ha en god trener enn hvor gammel han er. 

Så mitt tips til deg er å fokusere på å være en så god trener som mulig. Et lite råd kan være å ha en åpen dialog med spillerne. Legg til rette for at de kan komme med tilbakemeldinger. Kanskje kan en på laget som du stoler på være tillitsvalgt (eller kaptein), og gi deg noen hint om hva spillerne er opptatt av?

Bruk også de andre trenerressursene som er i klubben; snakk med andre trenere, og be om råd når du trenger det, og bli gjerne med på treningene deres for å få tips til øvelser og måter å legge opp treningen på.

Det er også lurt å melde seg på trenerkurs via fotballforbundet. Sjekk ut deres kurstilbud her:

Trener - Norges fotballforbund

Du kan også få råd av klubbledelsen om hvilke kurs du kan dra på. 

Vi her på ung.no har ikke anledning til å sette opp treningsprogrammer, men et generelt råd er å variere treningene. Et forslag kan være å ha ulike temaer for treningene, for eksempel angrepsspill, forsvarsspill, pasninger og mottak, skadeforebyggende trening eller taktikk. Fotballforbundet har forslag til ulike øvelser som kan brukes. Disse er ment for landslag, men du kan se på dem og se om det er noe du vil bruke:

Landslagsskolen

Du kan faktisk også finne en del øvelser i fagbøker om fotball, så ta en kikk på ditt lokale bibliotek. 

Lykke til!

 Hilsen fysioterapeuten, ugn.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Såret av kommentarer?

Jente tenker (colourbox.com)

Mange slenger med leppa og kommer med ufine kommentarer. Hva gjør du om det er du som blir rammet?

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Nervøs før framføringer eller presentasjoner?

Framføring i klasserom (colourbox.com)

Skal du presentere prosjektet ditt foran klassen? Eller er du trukket ut til muntlig eksamen og gruer deg veldig? Slik takler du nervene.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lagsport
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lagsport