Hopp til hovedinnholdet

Hvordan unngå å få tynnere bein og mindre rumpe?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei har veldig lyst til å begynne å trene men jeg sliter med å starte med å trene. Det er ikke fordi jeg ikke har motivasjon. Men jeg er veldig redd for å få tynnere ben og flatere rumpe. Grunnen til dette er at jeg slet veldig mye med selvtelitten min før siden jeg hadde veldig tynne ben og ikke noe rumpe. Men etter to år la jeg veldig mye på meg og fikk mer rumpe og ben. Men jeg har lyst på enda mer fett på lårene og rumpa. Derfor er jeg redd for å begynne å trene siden vil ikke få tynnere ben og flatere rumper. Jeg vil ha feitere ben og større rumpe. Hva skjer hvis jeg trener? Og hva slags treningsstrategier må jeg ungså for å ikke få tynnere ben og rumpe

Besvart 11.02.2019 19:37
 

Svar
Hei Jente, 15 år! 

Så bra at du har lys å begynne å trene! 

Det er vanlig for jenter å legge på seg, i løpet av puberteten, spesielt på lår og hofter. Dette kan du lese mer om her: Jenter og puberteten

Du trenger ikke å være redd for å få mindre lår og rumpe dersom du trener. Styrketrening er med på å øke muskelmasse og gjør at musklene vokser, slik at du kan få større muskler. Selv om me av utseende vårt bestemmes av gener kan trening påvirke hvordan vi ser ut. Her kan du lese mer om hva som skjer i kroppen når du trener:
Dette skjer i kroppen når du trener

Det anbefales at barn og unge utfører styrketrening minst tre ganger i uken. Dette kan du lese mer om her: Fysisk aktivitet
Det er også lurt å trene kondisjon, og ved å feks sykle får du mer muskler i lår og rumpe samtidig som du trener kondisjon. 

For å unngå å gå ned i vekt når man trener er det lurt å få i seg nok og variert mat. Her kan du lese mer om dette: Mat før og etter trening

Det er lurt å tenke på trening som noe man vil gjøre for å bedre helsen og ha det bra og ikke bare for å endre kroppen. Vær stolt av den kroppen du har og finn en treningsform som du trives med og synes er gøy! 

Du kan kontakte helsesykepleier på skolen dersom du har flere spørsmål om kropp og helse. 


Jeg legger ved noen artikler jeg håper du leser igjennom med gode råd om temaet. 

Hilsen fysioterapeuten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvfølelse og kroppspress

Trist jente ser seg i speilet (colourbox.com)

Fra vi er unge blir vi utsatt for ulike skjønnhetsidealer. På grunn av dette føler mange at de ikke er bra nok, og sliter med dårlig selvfølelse. Må det være sånn?

Av Emilie, ungdomsjournalist

Les mer

Styrketrening, vekst og pubertet

Rom med vekter for å trene styrke (colourbox.dk)

Kan jeg stoppe å vokse hvis jeg trener med tunge vekter? Hvordan får jeg raskt store og tydelige muskler? Jeg trener mer enn kameratene mine. Hvorfor har de større muskler enn meg?

Les mer

Dette skjer i kroppen når du trener

I denne artikkelen forklarer vi hva som skjer i kroppen ved trening, både under trening og som følge av trening.

Les mer

Når kommer resultatene av treningen?

Jente tøyer ut etter trening (colourbox.com)

Mange lurer på hvor raskt man kan se resultater og oppleve effekt av trening. Det er ikke noe fasitsvar på dette og det avhenger blant annet av gener, hva man trener og kosthold.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Trening og idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om trening og idrett