Hopp til hovedinnholdet

Hvordan blir jeg kvitt magefettet?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg sliter med problemstillingen at jeg er "tynnfeit". Dvs. at jeg er slank alle steder på kroppen, bortsett fra på magen. Der eser det ut. Jeg går på treningsstudio 3 ganger i uken, og trener hovedsakelig styrke. Målet mitt er å gå opp i vekt, da jeg veier rundt 60 kg, og er 1,75 høy. Jeg lurer derfor på, hva kan jeg gjøre for å kvitte meg med fettet på magen? Jeg skjønner at man ikke kan slanke seg bare ett sted på kroppen, men har du noen tips til hva jeg kan gjøre? For eksempel hvilke type utholdenhetstrening, hvilke styrkeøvelser osv. Er intervaller med høy intensitet bedre enn langkjøring for å forbrenne magefett? Jeg lurer også på hvordan jeg skal balansere kostholdet mitt, mtp. at jeg ønsker å gå opp i vekt. Hvis jeg spiser mer, betyr det vel at jeg får mer magefett?

Besvart 29.05.2019 19:16
 

Svar
Hei!

Hvor mye fett man har på ulike steder av kroppen kan være genetisk betinget, men kan også henge sammen med kost og livsstil.  Stresshormoner i kroppen gjør også at man lettere legger på seg rundt magen, men dette er også noe som er vanskelig å påvirke. 

Det er vanskelig å trene bort bare magefettet. Men det som er interessant er at når man trener mer og spiser mer sunt, så er det magefettet som forsvinner først. 

Det er individuelt hvor mye som skal til for å bli kvitt magefett, men jeg tenker at den treningen du beskriver her vil kunne hjelpe deg. Hvis du er usikker på om du trener rett, bli med på gruppetrening, eller få hjelp av noen til å sette sammen et program for deg. 

Vi har skrevet en artikkel under om hvordan du kan gå opp i vekt på en sunn måte. Les gjerne denne, men merk også at du har en normal vekt i dag. Du trenger derfor ikke å ha som mål å gå opp i vekt.

Styrketrening godt kosthold og nok mat, vil kunne gjøre at du får mer muskulatur, opp i vekt og kan også hjelpe deg med å få bort magefettet. Kondisjonstrening er også god trening og det er fint å kombinere styrketrening og kondisjonstrening. Fysisk aktivitet som består av å gå og å være i bevegelse er også viktig for en sunn vekt og kroppsform. 

Jeg har ikke sett deg, og det kan være at du selv opplever at du er stor rundt midjen, men ikke er det. Ha det i mente og husk å jobbe med selvtilliten din.  Vær stolt av deg selv og av kroppen din!

 

Hilsen klinisk ernæringsfysiolog, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Eg har ei lav vekt- kva skal eg gjøre?

Veier seg på badevekt (colourbox.com)

Nokon synast dei er veldig tynne, og vil gå opp i vekt. At ein er veldig tynn kan til dømes skuldast genar, at ein et for lite i forhald til eins energiforbruk eller være ein konsekvens av sjukdom. Vektauke kan være vanskeleg, og kan ta tid.

Les mer

Styrketrening

Jente løfter kettlebell (www.colourbox.com)

I denne artikkelen kan du lese om hvorfor styrketrening er bra og få tips til ulike måter å trene styrketrening på. Det er viktig med god teknikk når man trener styrke.

Les mer

Tips til et sunt, balansert og variert kosthold

Tallerken (colourbox.com)

Vet du hvorfor det er lurt å spise sunt og variert? Syns du det er vanskelig å vite hvordan du får det til? Her er noen gode tips.

Les mer

Hva er utholdenhet og hva er kondisjon?

utholdehnhetstrening (colourbox.com)

Vi bruker ofte ordene utholdenhet og kondisjon om hverandre. Begge deler handler om evnen til å holde på med en aktivitet over tid. Og det kan trenes opp!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Trening og idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om trening og idrett