Hopp til hovedinnholdet

Hvor mye forbrenner jeg når jeg går?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei Jeg er aktiv jente på 20år, 152 cm høy og veier 42.6kg. Jeg lurte på hvor mye jeg forbrenner på å gå rask 1 mil. ( pleier å gå 2 - 4 mil om dagen som en trenings økt.) Jeg liker å tro at viss jeg starte økten med 1dl vann så øker jeg forbrennigen. og når jeg er ferdig så avslutterjeg med 2 dl vann. ligger i sengenen å slapper av 3 timer og så prøver jeg å trene igjen etter på.... Jeg forholder meg til 3 måltider om dagen (kcalori baserte mat/veske/eller annet inntekter.) mengden veske er mellom 4 dl - 10 dl om dagen. spiser ikke skjøtt, laktose, pasta, ris eller poteter og unngår fette matvare eller mat med høy fett innhold. unngår også mat med høy fiber siden det medføre diare og mage smerte. sukker er ikke en del av kosten, men frukt som en finner i råvare (frukt og bær) er greit. Måle er å få god kondis.

Besvart 10.06.2019 20:28
 

Svar
Hei

Ut fra forskning.no, forbrenner du omtrent 300 kcal per time ved gange.

forskning.no/spor-en-forsker-mat-og-helse-menneskekroppen/spor-en-forsker-hvor-mange-kalorier-kan-man-forbrenne-pa-en-time/327266

Gange er ikke den mest effektive måten å få god kondis.

Du drikker for lite vann. Det bør være 1,5 liter per dag. Du bør få veiledning i forhold til kosthold fra noen som følger deg opp over tid.

Mitt råd er at du kontakter en ernæringsfysiolog. De kan masse om kalorier og sunt kosthold.

Bestill time hos fastlegen og få henvisning.

Masse lykke til

 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Har jeg en spiseforstyrrelse?

Jente ved toalett ser på vekt (www.colourbox.com)

Grensen for når et anstrengt forhold til mat og kropp går over i en spiseforstyrrelse er glidende. Lurer du på om du er i ferd med å utvikle en spiseforstyrrelse, kan du få noen svar som er til hjelp i denne artikkelen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Trening og idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om trening og idrett