Hopp til hovedinnholdet

Jeg har lyskesmerter, og er redd jeg må ta pause fra idretten min.

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har slitt med lysken et par måneder nå. Legen tror det er en bettenelse i lysken og ga meg tabletter jeg skulle bruke i 2 uker. Det gjorde ikke noe vondt etter det, men plutselig en gang når jeg gikk ut i hagen for å trikse kom all smerten jeg hadde fra før tilbake igjen. Jeg ble veldig sur. Jeg har ikke sagt noe av det til foreldrene mine fordi jeg vil fortsette med idretten min. Vet at det er veldig dumt. Men det er snart sommerferie nå og da kan jeg hvile lenger. Men jeg lurer på om det er en sjanse for at jeg som er 14 år kan få kroniske lyskesmerter?

Besvart 12.06.2019 11:35
 

Svar
Hei Gutt, 14 år!

Jeg skjønner at du ikke vil ta pause fra idretten din, og nettopp derfor bør du ta dette alvorlig med en gang. Dersom du oppsøker hjelp tidlig er det større sjanse for at den pausen blir kortere enn om du bare fortsetter med smerter.

Jeg vil anbefale deg å fortelle om dette til foreldrene dine, og at dere oppsøker en fysioterapeut som jobber med idrettsskader. En aktiv rehabilitering med et skreddersydd øvelsesprogram veiledet av fysioterapeut har vist seg å være mer effektivt i behandlingen av vedvarende lyskesmerter, sammenlignet med andre tiltak.

Dersom du ikke tar hensyn til smertene kan det bli langvarig, og da kan det som sagt hende at du må ta lengre pause fra idretten din. 

Her kan du lese mer om lyskesmerter: Lyskesmerte

Lykke til!

Hilsen fysioterapeuten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Idrettsskader

kneskade (colourbox.com

Hvilke skader er du utsatt for i ulike idretter? Hvordan kan du forebygge skader?

Les mer

Fysioterapi

Hos fysioterapeuten (colourbox.com)

Har du plager eller skader i muskler, sener, ledd eller nerver, eller ønsker å forebygge kroppslige plager kan du søke hjelp hos en fysioterapeut.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Trening og idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om trening og idrett