Hopp til hovedinnholdet

Hvor lenge kan jeg ha en pause fra trening før musklene blir svakere?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei Jeg har tatt ca. 30-40 armhevninger hver dag i noen måneder nå og har bygd opp en del muskler og styrke, og jeg har tenkt å ta en pause men er usikker på hvor lenge pausen kan vare før det går utover musklene jeg har bygd opp med armhevningene. Så hvor lenge kan jeg ha en pause før musklene blir svakere?

Besvart 29.06.2019 14:15
 

Svar
Hei Gutt, 15 år!

Så bra jobbet, og gøy at du har opplevd fremgang på treningen din! Som mye annet, er det veldig individuelt hvor raskt man opplever reduksjon i styrke etter fravær fra trening.

Generelt sett viser forskning at muskelstyrken opprettholdes opp til 4 uker med inaktivitet. Jo bedre styrketrent du er, jo raskere kan denne reduksjonen oppstå. Godt styrketrente personer vil kunne oppleve en reduksjon i kraftutvikling allerede etter 2 uker med inaktivitet.

Trening er ferskvare, og selv om det ikke spiller noen rolle med noen uker fravær, er det aller beste å holde treningen i gang jevnt og trutt.

Med ønske om en aktiv sommer!

 

Hilsen fysioterapeuten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Styrketrening

Jente løfter kettlebell (www.colourbox.com)

I denne artikkelen kan du lese om hvorfor styrketrening er bra og få tips til ulike måter å trene styrketrening på. Det er viktig med god teknikk når man trener styrke.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Trening og idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om trening og idrett