Hopp til hovedinnholdet

Hvor mange øvelser må man ta for å få muskelvekst?

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei hvor mange øvelser skal man ta før muskelvekst kan man vi da 2 til 3 øvelser før muskelvekst? trener vær muskelgruppe 3 ganger i uka trener 6 ganger i uka Jeg har trent i 3 år bicepsen min er på 18,5 med målbånd er det riktig før 3 år??

Besvart 12.08.2019 20:48
 

Svar
Hei

Det er nok ikke noen fasit på hvor mange øvelser man må ta for å få muskelvekst, for det er mange faktorer som spiller inn. Men generelt handler det om at musklene må belastes til de er skikkelig slitne, og får tid til å bygge seg opp igjen. Jeg synes treningsmengden du beskriver virker god.

Hvor stor en biceps er, er svært individuelt. Det er ikke kun treningen som avgjør, men gener, kosthold og andre faktorer. Jeg anbefaler deg å sammenligne deg med deg selv, og ikke med andre, for vi har så forskjellig utgangspunkt. 

Generelt vil man merke størst fremgang (muskelvekst) den første tiden man trener, og så vil fremgangen flate ut fordi man nærmer seg sitt maksimale potensiale. Hvis du opplever å ikke lenger ha fremgang på treningen din, eller er bekymret for at du trener feil, kan det være lurt å ta kontakt med en dyktig PT og få råd som er tilpasset deg. 

Jeg legger ved noen artikler med mer informasjon om styrketrening og muskelvekst, blant annet om antall repetisjoner og motstand. 

 Hilsen fysioterapeuten, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Styrketrening

Jente løfter kettlebell (www.colourbox.com)

I denne artikkelen kan du lese om hvorfor styrketrening er bra og få tips til ulike måter å trene styrketrening på. Det er viktig med god teknikk når man trener styrke.

Les mer

Når kommer resultatene av treningen?

Jente tøyer ut etter trening (colourbox.com)

Mange lurer på hvor raskt man kan se resultater og oppleve effekt av trening. Det er ikke noe fasitsvar på dette og det avhenger blant annet av gener, hva man trener og kosthold.

Les mer

Styrketrening, vekst og pubertet

Rom med vekter for å trene styrke (colourbox.dk)

Kan jeg stoppe å vokse hvis jeg trener med tunge vekter? Hvordan får jeg raskt store og tydelige muskler? Jeg trener mer enn kameratene mine. Hvorfor har de større muskler enn meg?

Les mer

Gener og trening

Gener og trening (colourbox.com)

Alle kan få gode resultater av trening, men hvordan resultatene blir for akkurat deg i forhold til utseende, muskelstørrelse, utholdenhet og prestasjon, henger også i stor grad sammen med genene eller arvestoffet du har med deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Trening og idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om trening og idrett