Hopp til hovedinnholdet

Forsvinner timeglassfiguren min dersom jeg starter å svømme igjen?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg er en jente på 16 år. Jeg har gått på svømming i 3/4 år. Jeg har tatt fri et år men skal starte igjen. Jeg har en veldig fin timeglass kropp, men vil fortsatt trene. Jeg har da søkt på nett om hva slags kroppsform man får om man svømmer veldig mye, men det kommer ikke noe bra svar. Fordi jeg vil ikke ødelegge min timeglass kropp, jeg vil bare trene for trening er alltid bra for kroppen. Jeg trente svømming 3 til 4 dager i uka, før jeg sluttet på svømming. Nå som jeg skal starte kommer jeg også til trene 3 til 4 dager i uka, en svømme trening varer da i 2 timer, så det kommer til å bli mange timer i uken. Jeg lurer nå da på hvordan kroppsform får man av svømming når man er jente? Og vil svømming ødelegge min timeglass kropp som jeg og mange andre også synes er veldig fin? Og hva gjør svømming med kroppen inni? Er det bra for hjerte? Lungene? Håper på svar, tusen takk:)

Besvart 13.08.2019 13:45
 

Svar
Hei Jente, 16 år!

Så flott at du har funnet en treningsform du liker å holde på med. Svømming er helt supert for kroppen på flere måter. Det er en aktivitet som trener mange ulike muskler på en skånsom måte; armer, ben og ikke minst mage og rygg. 

I tillegg gir det veldig positiv effekt på hjertet, som du selv nevner. 

Det finnes ingen fasit på hvordan kroppen din vil se ut når du øker svømmemengden, dette er avhengig av flere faktorer som blant annet gener. Generelt sett vil kroppen tilpasse seg belastningen den får og hvilke muskler som blir hyppigst brukt. Jeg tror ikke at kroppen din vil endre seg så mye som du er bekymret for.

Forsøk å ha fokus på de positive helseeffektene treningen gir deg. Dersom du spiser sunn og nok mat samtidig som du trener, så vil du ha en sunn og frisk kropp! 

Lykke til med svømmingen :-)

Hilsen fysioterapeuten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vær stolt av den kroppen du har!

Jente med skateboard (Colourbox)

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Trening og idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om trening og idrett