Hopp til hovedinnholdet
search
Spørsmål og svar
search

Jeg trener og spiser sunt, men går bare opp i vekt, er det stoffskiftet?

account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg har ett stort problem angående kropp og vekt. Greia er at jeg trener masse, ofte en ganske lett økt på skolen i og med at jeg går idrett og fotball/styrke på ettermiddagen. I tillegg spiser jeg sunt noe jeg har gjort de 3 siste årene. Jeg er 167 cm høy og veier 73kg, noe som vil si at i følge min BMI er jeg overvektig. Jeg får ikke til å gå ned i vekt uansett hva jeg prøver på. Jeg er ikke «feit» men jeg har ikke en tynn kroppsoppbyning, jeg har litt fett på magen og lårene. Spørsmålet mitt er om jeg kan ha lavt stoffskifte eller en annen grunn til hvorfor jeg kun blir tyngre? Har jo lært masse om dette på skolen av hvordan man skal spise og trene men ingenting funker. Dette er noe jeg er veldig flau over og derfor håper jeg virkelig dere kan hjelpe. Takk for svar på forhånd!

account_circle
AKTUELT NÅ

Vil du jobbe som frivillig på julaften?

For noen er julen vanskelig, trist og ensom. Ved å melde deg som frivillig kan du være med på å lage en bedre julefeiring for andre som trenger det!

Les mer

Krangling, strenge grenser og bråk hjemme?

De fleste ønsker å ha det trivelig og fint hjemme, men hvordan skal du og de voksne finne løsningen på uenigheter?

Les mer

Ti tips for et bedre klassemiljø

Du tilbringer mange timer med klassekameratene dine, og miljøet påvirker både skoleresultater og resten av hverdagen din.

Av ungdomsredaksjonen, ung.no

Les mer