Hopp til hovedinnholdet
search
Spørsmål og svar
search

Noen tips til å unngå sår og smerter rundt halebeinet når jeg trener situps? Hvis jeg spiser vanlig og drikker vann/farris i uka, går det greit at jeg spiser litt godteri på lørdagene da?

account_circle

SPØRSMÅL

Hei. :) Jeg er en jente på 14 år som er veldig glad i å holde meg i form. Jeg trener friidrett og driver med hester. (det tar nesten hele uken) Men i tilegg driver jeg med egentrening. Som betyr joggeturer på rundt 3-4 km. Hver kveld tar jeg 200 situps, men problemet er at jeg får så innmari vondt i halebeinet. Uannsett hvor mange tepper eller puter jeg legger under, får jeg vondt og noen ganger åpne sår.Det svis no` veldig!! (dette skjer mens jeg tar situpsene) Så jeg lurer på om du kan gi meg svar/tips på hva jeg kan gjøre. Jeg og pappa har snakket om å kjøpe en treningsmatte som er 1 1/2 cm tykk. Men jeg tror at da jeg får vondt av å ha lag-på-lag med tepper/puter, så må jeg da få vondt av den matta på 1 1/2 cm!?? Jeg har også prøvd å ta situpsene på en treningsball, men jeg føler og kjenner at det nesten ikke tar noe på magemusklene. Jeg har også et annet spørsmål: Jeg er litt redd får å legge på meg da jeg spiser godteri og drikker brus, men hvis jeg spiser vanelig, sunn mat og drikker vann eller Farris i uken, og heller spiser litt godis og drikker litt brus på lørdagene, så går vell det greit? Jeg veier 53 kg og er 1.73 m høy. Er det normalt? Takk på forhånd! :D Klem. :) <3
account_circle
AKTUELT NÅ

Hvordan takler jeg mørketiden?

Mange som bor i Nord-Norge sliter i mørketiden. Hvordan påvirkes du av mørketiden, og hvordan kan du takle den mørke årstiden? Det har ungdomsjournalist Amalie svar på.

Skrevet av ungdomsjournalist Amalie.

Les mer

Råd til deg som sliter med eksamensangst

For mange elever og studenter oppleves eksamensresultatet som svært avgjørende, og mange reagerer med stress- og angstsymptomer. Hvis du er en av dem, er du ikke alene.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer