Hopp til hovedinnholdet

Har jeg fått en muskelstrekk? Hvordan bli kvitt den?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente som driver med cheerleading på fritiden. Og snart er det NM som betyr at jeg må tøye mye. Og for en uke siden tøyde jeg litt, 5 min på hvert bein og plutselig når jeg stod opp merket jeg et strekk inni beinet. På baksiden av beinet, litt lenger ned fra rompa og lenger opp fra baksiden av kneet. Jeg prøvde å ikke tøye i 2-3 dager, men senere startet jeg å tøye igjen, men smerten var like stor. Jeg kan ikke dra beinet opp eller noe og jeg må tøye! Jeg tøyer selvom jeg har veldig vondt... Har du noen tips til hva jeg kan gjøre for å bli kvitt smerten? Og vet du kanskje årsaken for at sånt skjer? Hilsen en veldig trist cheerleader

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmål!

 

Det kan høres ut som du har fått en muskelstrekk, og ved strekkskader skal man helst være forsiktig med å tøye hardt. Hvis du har mulighet til å få massasje vil jeg anbefale å prøve det. Selv om du synes du må tøye mye på grunn av NM vil jeg råde deg å tøye forsiktig på den strekte muskulaturen. Sørg for god blodgjennomstrømning, ved å være mye i bevegelse. Det vil kunne forkorte restitusjonstiden noe.

 

Hvis strekkskaden ikke gir seg vil jeg anbefale deg å oppsøke en fysioterapeut for undersøkelse og tettere oppfølging.

 

Strekkskader kan oppstå hvis muskulaturen får en for stor belastning, i forhold til hva den er forberedt på. God oppvarming og uttøying vil vanligvis kunne forebygge strekkskader, men hvis uttøyinga blir for voldsom kan du pådra deg en strekkskade ved å tøye.

 

Håper det går over snart:) Lykke til og god bedring.


Vennlig hilsen treningskonsulenten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Trening og idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om trening og idrett