Er det stor fare for hode-/hjerneskader i semi-kontakt kickboksing? Hopp til hovedinnholdet
menu Meny
search
Spørsmål og svar
search
Spørsmål og svar

Er det stor fare for hode-/hjerneskader i semi-kontakt kickboksing?

account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg trener aktivt kockboxing lett kontakt, og skal straks begynne å konkurrere. Jeg ønsker også å studere medisin senere. Jeg he hørt at man blir dummere, får nedsatt kognitiv funksjon av å drive med kampsport. Prøvde og Google litt, men kom mest på useriøse forumer. Du kunne ikke si litt om skadestatistikken, kvinner i vektklasser rundt 60, forholdsregler, (jeg bruker fullt beskyttelse utstyr), og hvordan unngå og få bokse nese OL? Har spurt treneren en gang, han sa at hodeskader i lavere vektklasser og kvinner ikke var så hyppige pga at man genererer mindre kraft. Skulle hjernen hatt en second opinion.. er det en stor risiko for og bli dummere? (Har ingen planer om å begynne med fullkontakt) Setter stor pris på svar! Jente 16

account_circle
AKTUELT NÅ

Kjønnsnormer - vi er alle forskjellige

I samfunnet vi lever i finnes det ulike forventninger om hva som er "guttete" og "jentete". Vi er alle forskjellige uavhengig av kjønn og det er kun du som har fasiten om deg selv.

Les mer

Gode råd om nettvett du bør følge

Her får du rådene du trenger for å være mest mulig trygg på nettet!

Les mer

Homofobi i skolegården

Har du opplevd å få slengt skjellsord som "homo" og "lesbe" etter deg på skolen? Du skal ikke måtte godta å bli mobbet uansett hvilken seksuell orientering du har.

Les mer