Jeg har smerter i leggen. Kan det være tretthetsbrudd? Hopp til hovedinnholdet
menu Meny
search
Spørsmål og svar
search
Spørsmål og svar

Jeg har smerter i leggen. Kan det være tretthetsbrudd?

account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg driver med mellomdistanse/langløp innenfor friidrett. Har hatt to år med skader, bestående av tretthetsbrudd, bettenelser og andre småskader. Siden jeg har gått mye med krykker og avlastet mitt venstre ben, er jeg derfor veldig svak i dette beinet. For en drøy måned siden prøve jeg å løpe igjen. Siden dette gikk bra, løp jeg rundt 4 ganger i uken, rundt 5 km i et greit tempo. Etter to uker med trening kjente jeg en middels sterk smerte etter en trening. Tenkte ikke så mye over det og løp igjen 2 dager senere. Klarte da ikke mer enn 5 minutter på mølla, grunnet intens smerte i skinnbeinet (tiba). Misstenkte beinhinnebettenelse. Gikk en uke på voltaren og ikke noe trening. Nå, 4 uker senere er det ikke blitt særlig bedre. Smerter ved rask gange. Jeg tror nå at jeg har fått et tretthetsbrudd grunnet overbelastning. Ikke skjekket opp problemet grunnet mye penger som tidligere har gått til fysyterapaut o.l. Hvordan går jeg videre? Er det ett tretthetsbrudd? Øvelser jeg kan gjøre?

account_circle
AKTUELT NÅ

Kjønnsnormer - vi er alle forskjellige

I samfunnet vi lever i finnes det ulike forventninger om hva som er "guttete" og "jentete". Vi er alle forskjellige uavhengig av kjønn og det er kun du som har fasiten om deg selv.

Les mer

Gode råd om nettvett du bør følge

Her får du rådene du trenger for å være mest mulig trygg på nettet!

Les mer

Homofobi i skolegården

Har du opplevd å få slengt skjellsord som "homo" og "lesbe" etter deg på skolen? Du skal ikke måtte godta å bli mobbet uansett hvilken seksuell orientering du har.

Les mer