Er det noen sjanse for at jeg slutter å vokse av å trene med vekter? Hopp til hovedinnholdet
menu Meny
search
Spørsmål og svar
search
Spørsmål og svar

Er det noen sjanse for at jeg slutter å vokse av å trene med vekter?

account_circle

SPØRSMÅL

Hei Hei Jeg trener styrke med vekter ca 4 ganger i uken. Jeg har lest at man kan slutte vokse hvis man trener for mye med tunge vekter. Jeg skjønner at sjansen for å bli skadet øker betraktelig med tunge vekter, men kan det virkelig føre til at man slutter å vokse? Jeg har også lest at det ikke er noe forskning som støtter teorien om at man slutter og vokse, men jeg har også lest flere steder at det gjør det. Hva er riktig...? Jeg trener ikke bare med tunge vekter. Jeg begynner ofte lett, og går tyngre og tyngre. Jeg bruker også ofte egen kroppsvekt til pullups og pushups. Som sagt er jeg nøye med å gjøre teknikkene riktig. Kort oppsummert lurer jeg egentlig bare på om det er en sjanse for at jeg slutter å vokse. Takk for svar!

account_circle
AKTUELT NÅ

Ensom? Tips til å bli tryggere sosialt

Det er helt vanlig å føle seg ensom innimellom. Men hvis du ofte føler deg ensom, kan det bli vondt og vanskelig. Å bli tryggere i sosiale sammenhenger kan hjelpe deg å skape gode relasjoner med andre.

Les mer

Gutter og puberteten

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 11 og 15 år starter det for gutter. Men det er store forskjeller.

Les mer

Arbeidskontrakt og attest

Fått deg jobb? Da har du krav på en skriftlig arbeidskontrakt. Og når du slutter i jobben kan du kreve en sluttattest.

Les mer