Hvordan bør jeg trene? Hopp til hovedinnholdet
menu Meny
search
Spørsmål og svar
search
Spørsmål og svar

Hvordan bør jeg trene?

account_circle

SPØRSMÅL

Jeg skal ha en treningsøkt hver morgen, og tenker å veksle mellom styrketrening og kondisjonstrening. For å finne øvelser som passer må jeg jo først vite hvilke spesifikke muskler jeg bør arbeide med, men blir bare mer og mer forvirret og overveldet jo mer jeg googler. Er forresten helt fersk og har ikke noe annet mål enn å komme i og opprettholde en god fysisk form. (For ett år siden ble det gjennomført en analyse av min kropps sammensetning hvor det gikk frem at jeg bør gå ned 2 kg av fett og gå opp 5 kg på muskler, og har egentlig ikke forandret verken matvaner eller aktivitetsvaner siden den gang.) Dette lurer jeg på: 1. Hvor mange muskelgrupper finnes det i kroppen og hva heter de? 2. Hvilke av alle muskelgruppene og/eller musklene bør man bevisst trene? 3. Hvilke av disse skal man begynne med før man også går over på de andre? 4. Er begrepene sentrale muskelgrupper, viktige muskelgrupper, hoved-muskelgrupper og store muskelgrupper synonymer? PS: Bruk også latinske navn.

account_circle
AKTUELT NÅ

Studieteknikk - hvordan jobbe med leksene?

Dårlig med motivasjon for leksene? Tentamen rett rundt hjørnet? Hvordan skal du egentlig få all informasjon og pensum inn i hodet?

Les mer

Opplever du vold hjemme?

Noen opplever at hjemmet er et sted der de er redde, må være på vakt og passe på hva de sier og gjør. Sånn skal det ikke være.

Les mer

Hvorfor stjeler jeg? Og hvordan kan jeg slutte?

Vi vet jo alle at det ikke er lov å stjele, og at vi bare får dårlig samvittighet etterpå. Men så gjør vi det likevel. Hvorfor det? Og hvordan kan vi slutte?

Les mer