Hopp til hovedinnholdet

Jeg kan ikke kontakte familien min pga. de ikke aksepterer mine valg 

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hi jeg er jente på 18 år , jeg måtte forlate familien min da jeg var 16 år Pga familien min aksepterte ikke valgene mine. Jeg har ikke hatt kontakt med noen fra familien i 2 år og kan ikke møte dem aldri, for det kan bli farlig for Meg. Jeg savner dem veldig mye nå og føler meg ensom. Jeg får ikke glede av noen ting, alt er grått og tungt for meg. Det går utover hverdagen min og skolen min. Prøver å lære meg leve uten dem Men det går ikke. Har dere noen tips til hva jeg kan gjøre.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei. jente på 18 år

Takk for at du skriver til ung.no nå som du har det så vanskelig.

Det var vondt å høre at du har det veldig vanskelig nå etter at du ikke har sett familien din på 2 år. Dette forstår jeg godt at er veldig vanskelig, det høres veldig tungt ut. Du spør om råd, og jeg vet ikke hvorfor du tenker at det blir farlig for deg å kontakte familien din. Er du helt sikker på at ikke de også savner deg mye og det hadde vært mulig å ta kontakt med dem for å fortelle hvordan du har det? Jeg vet ikke hva du risikerer ved å gjøre dette ettersom du skriver at det er farlig for deg å ta kontakt med dem.

Jeg tenker at du trenger å ha noen å snakke med med en gang. Du kan ikke sitte alene med de vanskelige tankene og opplevelsene som du nå har. Du kan gå til Helsestasjon for ungdom der du bor eller gå til fastlegen din for å snakke med han/henne. Der kan du også drøfte om du eventuelt trenger en psykolog. Det er ikke rart at du har det vanskelig nå som du står i den situasjonen du står i! Dersom du trenger noen å snakke med over internett kan du skrive til Kors på halsen. Det viktigste er at du ikke er helt alene om det du opplever.

Jeg ønsker eg masse lykke til og sender deg en god klem.  

 

Med vennlig hilsen psykologen 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er det ditt ansvar å beskytte familiens ære?

Din oppgave?

Er familiens ære ditt ansvar? Må du overvåke dine søstre og passe på at de ikke gjør noe «dumt»? Må du straffe dem om de ikke oppfører seg slik familien ønsker eller har kjæreste?

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer

Enkle råd når livet er vanskelig

Gutt ser alvorlig ut (colourbox.com)

Hverdagen går opp og ned for de fleste. Den består av både gode og vonde opplevelser som får deg til å føle deg bra eller mindre bra. Hvis du føler deg nedfor, mislykket, redd, sint eller har andre negative følelser som dominerer over tid, er det viktig å huske på at det er mulig å snu dette.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie