Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil ikke at ryktet mitt skal stoppe meg fra å ha det gøy!

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg lever i et tamilsk samfunn som jeg syns er vanskelig å leve i. Foreldrene mine skjønner ikke at eg er ikke som dei andre tamilske barna. I hverdagen/helgene liker eg å være med venner og bare ha det gøyt. Men når eg går ut sir dei hele tiden ikke vær ute på gata med gutter!! Altså jeg respekter det. Men nå har eg blitt sikkelig lei av det. Dei vil ikkje at e skal være med gutter eller være sammen med gutt. Jeg syns det er kjipt at dei bryr seg om ryktene. Foreldrene mine er redd for at eg skal ha dårlig rykter på meg. Men e vil ikke at rykter skal stoppe meg for å ha det gøyt.

Besvart 13.01.2019 19:38
 

Svar
Hei!

Takk for at du deler dine utfordringer. Jeg forstår ut i fra det du skriver at du ønsker å ikke la deg styre eller begrense av hva ryktet kan fortelle om deg. 


Problemet du beskriver er ganske vanlig for ungdommer som lever i Norge, og som har en annen kultur "hjemme". Ofte kan de føle seg revet i to mellom den ene og den andre. Dette kan handle om press eller forventninger hjemmefra med tanke på hvordan du bør oppføre deg. 

Det er bra at du ønsker å ha det gøy, og det er viktig å gjøre det du har lyst til å trives med. Det er tross alt ditt liv og du skal fine dine venner som du trives med.   

Under kommer det noen forslag til hva du kan gjøre eller bare tenke igjennom: 

  • Kan du prate med foreldrene dine og fortelle hvordan du opplever din hverdag? Noen ganger kan det hjelpe at dine foreldre faktisk vet hvordan du har det. 
  • Har du noen venner du kan dele dine tanker med, som kanskje vil forstå deg godt? Eller en lærer eller helsesykepleier(helsesøster)?
  • Opplever du at foreldrene dine bestemmer så mye over deg at du mister friheten din? 
  • Kjenner du noen andre enn foreldrene dine i det tamilske miljøet som du kan spør eller snakke med?  

Under finner du noen artikler som kan være fint å lese! 

Lykke til! 

 

 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lever du mellom to kulturer?

To jenter (colourbox.com)

Mange ungdommer opplever det som vanskelig å forholde seg til foreldrenes forventninger. De vil ikke skuffe dem de er glad i, men ønsker samtidig å ta egne valg i livet. Kjenner du deg igjen?

Les mer

Er det ditt ansvar å beskytte familiens ære?

Din oppgave?

Er familiens ære ditt ansvar? Må du overvåke dine søstre og passe på at de ikke gjør noe «dumt»? Må du straffe dem om de ikke oppfører seg slik familien ønsker eller har kjæreste?

Les mer

Får du lov til å ha kjæreste?

To som holder hender (colourbox.com)

De fleste unge i Norge har lov å ha kjæreste. Det er imidlertid mange unge som opplever at familien eller miljøet setter begrensninger når det kommer til det å ha kjæreste.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kultur
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kultur