Hopp til hovedinnholdet

Jente 20. får ikke lov til å ha kjæreste og frykter tvangsgifte.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er en jente på 20 år og er forelsket i en gutt. Jeg har muslim bakgrunn. Jeg for ikke lov av foreldrene mine av å være sammen med den gutten jeg liker. Jeg har sagt til dem at hvis dere tvinger meg til å slå opp med han, da går jeg fra hjemme. De sa at da dreper vi både deg og han gutten. Nå har de funnet en annen gutt som jeg skal gifte med. Hva må jeg gjøre? står helt fast? jeg vil heller ikke slå opp med han jeg liker. De siste tidene ble jeg mye plaget av dem og fikk mye tanker om ta livet.

SVAR

Besvart 19.01.2019 18:58:33
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hva er tvangsekteskap?

Tvangsekteskap er når du ikke kan velge selv hvem du vil gifte deg med, om du vil være ugift eller utsettes for psykisk press og trusler om å gifte deg.

 

Les mer
attach_file

Lever du mellom to kulturer?

Mange ungdommer opplever det som vanskelig å forholde seg til foreldrenes forventninger. De vil ikke skuffe dem de er glad i, men ønsker samtidig å ta egne valg i livet. Kjenner du deg igjen?

 

Les mer
attach_file

Er du i utlandet og trenger hjelp?

Om du er blitt tvunget til å inngå ekteskap eller står i fare for å bli utsatt for tvangsekteskap i utlandet, kan du be en norsk ambassade om hjelp og bistand.

 

Les mer
account_circle