Hopp til hovedinnholdet

Jeg får ikke lov til å velge kjæreste

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei vet ikke hvliken tema dette skal gå under men jeg har en kjæreste som er Afganer ,jeg selv er fra Kosovo og jeg får ikke love å ha kjærste, fordeldene mine vil at kjæresten min skal være fra samma land og kultur , i min kultur er at foreldene skal ikke tvinge men skal velge noe stykker (gutter )(samme land og kultur) og da skal jenta velge (skal snakke ,skrv med de guttene og se hvem hun liker ) men hvis han gutten ikke er ifra samma land og kultur så blir hun utstøtte fra familien . Og jeg føler at jeg lever et dobell-live og hvis de finner ut at jeg har kjæreste som ikke er fra samma land og kultur,så kommer de å slå meg og skrikke på meg .Helsesøster på skolen sier det er tvangsekteskap men er ikke sikker om det er det ? Uansett jeg vet ikke hva jeg skal gjøre , jeg har ikke lyst til å leve et dobel-live

SVAR

Besvart 24.04.2019 09:28:28
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hva er tvangsekteskap?

Tvangsekteskap er når du ikke kan velge selv hvem du vil gifte deg med, om du vil være ugift eller utsettes for psykisk press og trusler om å gifte deg.

 

Les mer
attach_file

Lever du mellom to kulturer?

Mange ungdommer opplever det som vanskelig å forholde seg til foreldrenes forventninger. De vil ikke skuffe dem de er glad i, men ønsker samtidig å ta egne valg i livet. Kjenner du deg igjen?

 

Les mer
attach_file

Utsettes du for sosial kontroll?

Bestemmer dine foreldre over fritiden din? Kontrollerer de din mobil og PC? Bestemmer de hvilke klær du kan bruke? Er det så sterk kontroll at du ikke får hverdagen din til å fungere med venner, lekser, fritidsaktiviteter og lignende?

 

Les mer
account_circle