Venninne ikke tilbake etter reise til utlandet Hopp til hovedinnholdet
menu Meny
search
Spørsmål og svar
search
Spørsmål og svar

Venninne ikke tilbake etter reise til utlandet

account_circle

SPØRSMÅL

Vet ikke helt hvordan jeg skal forklare dette, så jeg starter vare fra starten. Min beste venninne kommer fra Somalia, Hun har bodd i Norge over 5 år. Hun fikk vite at hun og moren skulle til England på ferie. 2 uker senere kom moren tilbake, men ikke venninnen min :( Vi holdte kontakten på MSN, men hun fortalte aldri noe om hvordan hun hadde det der, hvem hun bodde hos etc. Jeg og en annen venninne begynte å bli bekymret og snakket med politiet. Venninnen min har vært borte i 2mnd nå og vi får ikke kontakt med henne. Foreldrene har ikke sagt noe til skolen, så ikke en gang de vet hvorfor hun ennå ikke har kommet tilbake. Politiet sa at de ikke kunne gjøre noe mere med saken fordi foreldrene til venninnen min hadde sagt at de hadde gitt henne lov til og være i England. Hvordan er dette mulig? Kan virkelig politiet gi opp så fort? Bare fordi foreldrene har gitt henne tillatelse til og være der?! Hvem passer på henne viss resten av familien er i Norge? De kan da bare ikke sende vekk en 16 åring sånn helt uten videre? Jeg aner ikke hva jeg skal gjøre? Bestevenninnen min kan ha blitt tvangsgiftet eller kanskje blitt utsatt for kjønnslemlestelse. Skolen kan ikke gjøre noe, politiet kan ikke gjøre noe, men jeg nekter å gi opp så fort. Jeg kan selvsagt ikke garantere at det er tvangsgifting eller noe sånt som skjer, men det er litt mystisk når en somalisk jente bare blir borte sånn helt uten videre. Vær så snill og hjelp meg. Jeg trenger alt av informasjon!

account_circle
AKTUELT NÅ

Ensom? Tips til å bli tryggere sosialt

Det er helt vanlig å føle seg ensom innimellom. Men hvis du ofte føler deg ensom, kan det bli vondt og vanskelig. Å bli tryggere i sosiale sammenhenger kan hjelpe deg å skape gode relasjoner med andre.

Les mer

Gutter og puberteten

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 11 og 15 år starter det for gutter. Men det er store forskjeller.

Les mer

20 tegn på at han/hun liker deg

Mange opplever stadig følelsen av å være hodestups forelsket, og at det ikke er noe man ønsker mer enn at den du er forelsket i skal føle det samme for deg! Men hvordan vet du om en person liker deg eller ikke?

Av Signe, ungdomsjournalist ung.no

Les mer