Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg ta påbygging til studiekompetanse i London?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! :) Jeg går helse og oppvekst og skal gå barn og ungdom til neste år. Etter det er planen påbygg. jeg lurer på om det er mulig å ta påbygg i London i stedet for i Norge. Og hvor dyr det hadde vært og med hvilke organisasjon. Og om det er mulig å få stipend eller lån hvis det går an å ta påbygg i utlandet. Og i så fall hvor mye ? Jeg vurdere dere også og ta påbygg i Norge også ta et år i London med EF. Men vet ikke hva som er best. Jeg lurer også på hvor flink man burde være i engelsk for å ta et år i utlandet? Gleder meg til å få svar ! :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det finnes ikke et offentlig tilbud om å gå påbygging til studiekompetanse i London. Det vanlige er å dra i utveksling på vg2 gjennom et utvekslingsbyrå, men dette er ikke mulig på vg3. Hvis man reiser utenom en utvekslingsordning får man heller ikke stipend fra Lånekassen til videregående i utlandet.
I tillegg er det i Storbritannia vanlig med skolepenger, så hvis du skal gjøre dette på egen hånd kan det bli ganske dyrt. Rent økonomisk er det derfor lurt å fullføre videregående skole i Norge, hvor du har rett på opplæring og tilbudet er gratis.

Hvis du ønsker et år i London i regi av EF kan du lese mer om språkprogrammene her: www.ef.no/aya/programmes/language-programmes/. Vær klar over at disse kursene koster en del og at du ikke får støtte fra Lånekassen.

Husk at du også kan reise til Storbritannia for å studere etter fullført videregående skole. Veldig mange høyere utdanninger i utlandet gir rett til stipend og studielån fra Lånekassen. Du bør beherske engelsk greit, både skriftlig og muntlig. Det er mulig å ta språklige forkurs.
Les mer på hjemmesiden til ANSA: www.ansa.no/Fag_og_Land/Europa/Hovedsiden_om_utdanning_i_Storbritannia/

Lykke til med valgene dine!

Med vennlig hilsen

 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utenlandsopphold
Tilbake til spørsmål og svar