Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg ta vg3 i USA?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei ! Jeg er en jente på 18 år som lurer på om det muligheter for meg å ta 3 året i Usa. Jeg har forstått at det ikke blir godkjent, men hvis jeg tenker å flytte ned ditt etter fulført 3 klasse der nede og allerede har noe i boks med en jobb og slikt vil det bli godkjent som siste år i USA da? siden jeg har gått 2 år i Norge. vil jeg da få dipomat som det kalles, for det er det jeg trenger til min jobb. Og alt dette gjør jeg privat, jeg skal bo hos min venninde å hennes ektemann. Vil skolen koste penger siden jeg tar det "ikke gjennom en organisasjon?"

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det finnes ikke et offentlig tilbud om å ta vg3 i USA. Det vil på alle måter være enklere for deg å fullføre videregående skole i Norge, hvor du har rett på skoleplass og utdanningen er gratis. Hvis du fullfører generell studiekompetanse i Norge vil det være gyldig også i USA.

Vi kjenner ikke kriteriene for å godkjenne de to første årene dine i Norge, hvis du skulle få muligheten til å ta tredje året der.

Hvis du ønsker å gå på skole og/eller jobbe i USA trenger du visum. Du må kontakte den amerikanske ambassaden i Oslo for å få svar om det er mulig og hva det krever. Prøv norway.usembassy.gov/index.html

Lykke til!

 

Med vennlig hilsen

 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utenlandsopphold
Tilbake til spørsmål og svar