Hopp til hovedinnholdet

Har fått visum til USA men har blitt tatt for et lovbrudd - hva nå?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg skal studere i San Francisco i 4 år, fra og med september i år. Jeg har fått visum og alle papirer er i orden. Men i dag ble jeg tatt for besittelse av marihuana. Jeg hadde ingenting på meg, men de fant "spor" som de kalte det, altså det luktet av boksene jeg har hatt det i og de fant en grinder og diverse utstyr. Kan dette føre til problemer med USA-turen min eller bør det gå greit, i og med at jeg ikke hadde noe på meg?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er vanskelig for meg å gi deg et konkret svar på dette spørsmålet i og med at det er amerikanske myndigheter som avgjør om man får visum. Men jeg vil anta at dette ene lovbruddet ikke vil føre til at visumet ditt trekkes tilbake. Dersom du vil være på den sikre siden heretter er nok det enkleste å holde seg unna lovbrudd.

Hilsen juristen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Har noe på rullebladet - kan jeg reise til USA?

Frihetsgudinnen (colourbox.com)

Jeg ble tatt for nasking for noen år siden. Har tenkt å studere i USA etter videregående, og lurer på om det at jeg har noe på rullebladet får noe å si. Har hørt at det er vanskelig å få reise til USA med noe på rullebladet. Utenlandsstudier er noe jeg har drømt om bestandig, og USA er favorittlandet. Blir så lei meg hvis den tabben jeg gjorde en gang for lenge siden skal ødelegge planene mine.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utenlandsopphold
Tilbake til spørsmål og svar