Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg dra på utveksling til Japan?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg går nå 9.klasse ungdomsskole, og har veldig lyst til å bli utvekslingsstudent Vgs1. Snittet mitt ligger på rundt 4-5, og jeg har 5 i engelsk. Greia er at jeg har veldig lyst til å dra til Japan, Kyoto. Men jeg vet ikke hvordan skolene er der med vidregående? Og isåfall hvilken skole kunne jeg ha gått på? Har tenkt til å gå allmenn, så vil helst at det skal kunne være mulig å komme tilbake til Norge og gå på videregående. Men hvordan er det med stipend? Hadde jeg fått store problemer? Og burde jeg ha ventet til 2.året? Mvh ung jente.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Så flott at du har planer! Utveksling er veldig spennende, og krevende - særlig i forhold til selvstendighet. Det er er bra at du har gode karakterer for det passer for dem som ønsker litt ekstra skoleutfordringer.

Det er på de studieforberedende utdanningsprogrammene det er mulig å dra på utveksling. Det er ikke mulig å dra på vg1, men på vg2. Utvekslingsåret skal komme istedenfor vg2 i Norge, ikke i tillegg til, så fagsammensetningen skal i størst mulig grad tilsvare det du skulle hatt i Norge. Ofte må man ta ett fag eller to som privatist. Dette er for at du skal få et godkjent vitnemål etter vg3.
Når man reiser gjennom et godkjent utvekslingsbyrå og utvekslingen forhåndsgodkjennes av skolen kan man søke stipend fra Lånekassen.

Det er utvekslingsbyrået som hjelper deg med å finne skole og vertsfamilie og alt det andre praktiske. Du finner mer informasjon om utveksling i artikkelen nedenfor.

Lykke til!Med vennlig hilsen

 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vg2 som utvekslingselev? Les dette!

utveksling fly (colourbox.com)

Her får du tips til planleggingen og oversikt over godkjente utvekslingsorganisasjoner.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utenlandsopphold
Tilbake til spørsmål og svar