Hopp til hovedinnholdet

Bor i fosterhjem og har lyst til å være utvekslingsstudent

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg er snart 16 år og skal begynne på vgs til høsten. Jeg har veldig lyst til å bli utvekslingsstudent 2. året på vgs. Jeg bor i fosterhjem, noe jeg har gjort de siste 10 årene. Det er hjemmet mitt. Når jeg går i 2. kl på vgs er jeg 17 år, og blir 18 i løpet av skoleåret. Min barnevernkonsulent sier jeg ikke kan dra. Jeg synes det er skikkelig dårlig gjort at jeg som er fosterbarn ikke skal få de samme mulighetene til å utvikle meg på samme måte som andre elever som får reise til utlandet har mulighet til. Hvorfor skal jeg straffes mer?? Hva skal til for at det skal være mulig for meg å få til dette???? Jeg har så innmari lyst til å dra, og kjenner at motivasjonen for skolegang minker om jeg ikke får denne muligheten.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er slik at når du bor i fosterhjem er det barneverntjenesten (og fosterforedlrene dine i det daglige) som har ansvaret for deg. Det vil si at det er opp til dem å vurdere om de mener det er bra for deg å være utvekslingsstudent. Det er ikke slik at det finnes en regel som sier at fosterbarn ikke kan være utvekslingsstudenter, men det er jo som for andre barn, omsorgspersonene som kan bestemme slike ting før du er 18 år.

Jeg forslår at du snakker med barneverntjenesten en gang til og forklarer dem hvorfor du har lyst og hvorfor du mener det vil være bra for deg. Dersom de fremdeles er uenige, må du be om en forklaring som du kan forstå. Det er jo ikke sikkert du er enige med barnevernet, men de må iallfall kunne gi deg en begrunnelse.


Hilsen rådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utenlandsopphold
Tilbake til spørsmål og svar