Hopp til hovedinnholdet

har mamma lov til ånekte å gjøre noe for meg nå som jeg har blitt atten?

Jente 18 år
 

Spørsmål
Hei, jeg er ei jente som nylig har fylt 18 år. Jeg har aldri fått noe særlig penger av foreldrene mine, men jeg fikk som oftest penger når jeg skulle ut å reise. Nå som jeg er fylt 18 har det klikket helt for mamma. Hun nekter å betale noe som helst for meg nå. Jeg skal snart til Danmark for å besøke en venn av meg der nede, og hun nekter å være med på å betale litt av reisen (noe hun ville gjort før) Jeg har aldri tatt båten alene før og er litt nervøs for det, men neimen om hun gidder å kjøre meg til havnen og hjelpe meg inn på båten. Alt må jeg greie på egenhånd, for nå er jeg 18 år sier hun. Jeg får ALDRI penger eller hjelp til noe som helst lenger, jeg må gjøre alt selv. Og da spør jeg, er det nødvendig og være sånn da? Eller har hun rett til å holde på sånn bare fordi jeg er fylt 18?
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente på 18!

Når man er fylt 18 har ikke lenger foreldre ansvar for barna sine økonomisk og juridisk. Etter loven har hun dessverre lov til dette. du har rett på å forsørges til du er ferdig med videregående, dersom du ikke er ferdig med dette. Det er imidlertid noe spesielt at foreldre ikke hjelper barna sine selv om de er fylt 18.

Hva er det som gjør at hun har "klikka" som du sier? Har dere kranglet eller er det andre vanskeligheter i familien? Er det noen som kan hjelpe deg snakke med mamma slik at dere får ordnet opp. Familievernkontoret der dere bor er eksperter på å hjelpe familier få det bedre sammen. mange opplever at det også er god hjelp i andre familie medlemmer. Er det noe som kan hjelpe deg?

Familier hører sammen selv alle medlemmene etterhvert blir voksne. De aller fleste trenger sine foreldre lenge etter de er atten.

Håper dette kan være noe til hjelp for deg.


Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung..no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utenlandsopphold
Tilbake til spørsmål og svar


Quiz: Den store snustesten

Sant/usant: Snus inneholder kreftfremkallende stoffer