Hopp til hovedinnholdet

jeg hater utsende mitt

Jente 14 år
 

Spørsmål
Vet ikke helt hvordan jeg skal si dette, men jeg hater utsende mitt. Jeg er overvektig, har stygge strekkmerker og alt annet drit du kan tenke deg. Hver gang noen sier ordet stygg føler jeg meg truffet, det er så ekkelt og det plager meg hver dag. Er det i det hele tatt sjangs for meg å få kjærste? Jeg har foresten prøvd å trene men jeg lykkes aldri, og om jeg slanker meg får jeg vell veldig mye ''løs'' hud? Takker for svar på forhånd, jeg setter ubeskrivelig stor pris på det.
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er trist å høre at du er så lei deg fordi du har dårlig selvbilde.  Det er ikke uvanlig å ha dårlig selvtillit i din alder. Men jeg er sikker på at du har mange fine egenskaper og er en flott jente uten at du ser det selv.
Jeg vet om noe som faktisk virker, og det er å prøve å ikke være så selvkritisk.  Når du ser deg i speilet, er det veldig viktig at du sier til deg selv at du er flott slik du er.  Du skal jo ikke ligne på alle andre, men være akkurat slik du er. Minst tre ganger daglig kan du se deg i speilet og si noe pent til deg selv om både hvordan du er og hvordan du ser ut.  Noe er det, det vet jeg. Ingen mennesker er perfekte, og det er heller ikke noe vi skal tilstrebe. Det perfekte er kjedelig, og du er ikke kjedelig. Ta dagen som den kommer. Din dårlige selvtilitt kan du trene opp til å bli bedre med å sette deg små mål i livet. Jobb sakte, men sikkert mot disse målene og si til deg selv at du klarer det. Positive tanker er med på å fremme selvtilitten, negative tanker om seg selv gjør det motsatte. Du vil også virke flottere i andres øyne, også potensielle kjærester, dersom du gir uttrykk for at du tror på deg selv.

Når det gjelder trening, kan det være litt vanskelig for de fleste å komme i gang om det ikke er organisert. Men om dere er flere som trener sammen, og til faste tider, kan det være både moro, sosialt og fin trim, slik at du vil føle at du blir sprekere og i bedre form.

Jeg syns du skal ta en tur innom helsesøster på skolen din. Henne kan du snakke med om alt det vonde. Hun kan bli en god støtte for deg. Det er ikke lurt å gå rundt å bære på mye alene. Ofte hjelper det godt å få snakke med noen om det.

Jeg ønsker deg lykke til videre, jeg tror at du vil klare dette fint dersom du selv gir deg en sjanse til å få hjelp.

Hilsen ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ung.nos flørteskole

Kyss bak en ballong (colourbox.com)

Forelsket? Frustrert? I denne artikkelen gir vi deg gode flørtetips som kanskje kan hjelpe deg med å kapre drømmegutten eller -jenta.

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utenlandsopphold
Tilbake til spørsmål og svar


Quiz: Hva vet du om kildekritikk?

Hvordan kan du unngå å få virus på maskinen din?