Hopp til hovedinnholdet

Jeg er kjempe redd for å bli voldtatt, hva kan jeg gjøre før at denn angsten ikke skal ødelegge livet mitt?

Jente 13 år
 

Spørsmål
hei.. jeg er jente som lurer på en ting.. jeg er driit redd for å bli volltatt, lissom det ødelegger det sosialet livet mitt, jeg tør ikke noe nesten fordi jeg er så redd. og jeg leste at pepperspray er ikke lov. pliiiz, jeg trenger noe jeg kan forsvare meg med, jeg kan ikke forsvare med meg selv forid jeg er ikke så sterkt akkurat.. men hva kan bruke for å forsvare meg sjelv?, og hvor kan jeg skaffe det?? plizzzz jeg trenger hjelp nåå det ødelegger livet mitt.. hilsen en redd jente på 13 år..:'( takk for svar!!!;)
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei redd jente!

Når jeg leser det du skriver blir jeg litt nysgjerrig på hva det er som har gjort deg så redd? Det er mange ganger flere jenter som ikke blir voldtatt enn de som ikke gjør det. Slik som jeg leser det du skriver høres det ut som om angsten for å voldtatt er mere farlig for deg enn risikoen for å bli voldtatt.

Jeg tror det er viktig at du snakker med noen om denne angsten slik at angsten ikke skal overta livet ditt. De fleste helsesøstre kan absolutt brukes som samtalepartner om vanskelige tema. Du kan også ta kontakt med helsestasjonen for ungdom. Der har de ofte psykolog og psykiatrisk sykepleier i tillegg til lege og helsesøster. Der kan du ta kontakt selv uten samtykke fra foreldre.

Det finnes flere hjelpetelefoner du kan ringe til anonymt; Røde kors hjelpetelefon: 800 33 321, Mentalhelses hjelpetelefon: 810 30 030 eller Kirkens SOS krisetelefon: 815 33 300.

Det er selvfølgelig forholdsregler du kan ta selv. Du bør kanskje ikke gå ute alene sent på kvelden. Dra til og fra kinoer, fester o.l. sammen med andre eller gjør avtaler om å bli hentet av foreldrene dine. Pass på at du ikke drikker for mye på fester. Ikke dra på fester med folk du ikke kjenner osv. Det er også mulig å kjøpe peppersray som man kan ha i vesken din. Du finner hvor du kan kjøpe det på nettet.

Jeg tror uansett at det beste er å prøve å få gjort noe med angsten din først.


Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utenlandsopphold
Tilbake til spørsmål og svar


Quiz: Hva vet du om graviditet?

Hva er Amathea?